Anasayfa Haber MediaTek, Dünyanın En Büyük Akıllı Telefon Yonga Seti Satıcısı Oldu

MediaTek, Dünyanın En Büyük Akıllı Telefon Yonga Seti Satıcısı Oldu

mediatek

MediaTek, son çeyrekte 100 milyondan fazla akıllı telefon yonga seti satışı yaparak zirvedeki yerini aldı.

MediaTek, pazar payı açısından Qualcomm’u da geride bırakarak dünyanın en büyük akıllı telefon yonga seti satıcısı haline geldi. Yakın tarihli bir rapora göre, 2020 yılının 3. çeyreğinde 100 milyondan fazla MediaTek yonga seti içeren akıllı telefon satıldı. Bu raporlar, bir önceki yılın satışlarına göre yaklaşık %5’lik bir artışa işaret ediyor.

Şirketin bu başarısını, araştırma şirketi Counterpoint duyurdu. MediaTek, Counterpoint’teki verilere göre Qualcomm’un %29’luk pazar payına karşılık %31’lik pazar payıyla zirveye yerleşti. Counterpoint’in araştırma direktörü Dale Gai’ye göre MediaTek’in bu derece hızlı büyümesindeki temel etken, ABD’nin Huawei’ye yönelik uyguladığı yaptırımlar.

Dünyanın En Büyük Akıllı Telefon Yonga Seti Satıcısı

Tüm bunların yanı sıra Qualcomm, 5G varyantlı telefonlarda halen ilk tercih edilen firma olma özelliğini koruyor. Şirket, dünya çapında satılan 5G akıllı telefonların %39’una destek sağlıyor. Bu yönüyle Qualcomm, 2020’nin üçüncü çeyreğinde de en büyük 5G yonga seti satıcısı olma özelliğini taşıyor.

Ayrıca, yayınlanan rapora göre 5G telefonlara olan talep 2020’nin üçüncü çeyreğinde ikiye katlandı. Özellikle Apple’ın iPhone 12 serisiyle birlikte daha fazla bir büyüme de beklenebilir. Bunun yanında, 2020’nin dördüncü çeyreğinde gönderilen tüm akıllı telefonların üçte birinin 5G özellikli olması da bekleniyor. Bu beklenti, Qualcomm’un önümüzdeki çeyrekte de zirvedeki konumunu koruyabilmesi açısından önem arz ediyor.

Son olarak, 5G özellikli akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla, yonga üreticisi şirketlerin bu dalda da rekabet etmesini beklediğimizi belirtelim.