Anasayfa Haber Oppo Find X3 Serisi, Sony IMX789 Sensörü İle Geliyor

Oppo Find X3 Serisi, Sony IMX789 Sensörü İle Geliyor

Oppo Find X3 Sony IMX789 sensörü
Oppo Find X3 Sony IMX789 sensörü

Sony’nin Oppo Find X3 için Sony IMX789 adını taşıyan yeni bir kamera sensörü geliştirdiği ortaya çıktı.

Kısa bir süre önce Oppo Reno5 Pro Plus modelini lanse eden Oppo, bu modelde Sony’nin IMX766 adını taşıyan yeni kamera modülüne yer vermişti. Bunun ardından şimdi de Oppo Find X3 serisiyle beraber Sony ile yeniden iş birliği yapan Oppo’nun, yeni nesil amiral gemisi telefonlarında Sony IMX789 adlı yeni bir kamera sensörüne yer vereceği ortaya çıktı.

Bildiğiniz üzere Oppo, geçtiğimiz yıl Find X2 modellerinde de Sony ile ortaklaşa bir çalışmaya imza atmıştı. Bu kısımdaysa kullanıcıların karşısına IMX689 sensörü ile çıkan Oppo, oldukça kaliteli bir kamera deneyimi vadetmişti. Şimdi de kullanıcıların karşısına Sony’nin IMX789 sensörü ile çıkmayı hedefleyen Oppo’nun, bu kısımda da kamera deneyimini üst seviyelere çıkartmayı planlıyor.

IMX689 sensörünün doğrudan takipçisi olarak piyasaya sunulacak olan bu sensörle beraber piksel boyutlarının da büyüyeceği tahmin ediliyor. Bu doğrultuda ise söz konusu sensörün 108 Megapiksel çözünürlüğünde olacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Oppo Find X3 Sony IMX789

Oppo Find X3 Özellikleri Nasıl Olacak?

Şimdilik, Find X3 serisinin özellikleri hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, şirkete yakın kaynaklar tarafınca paylaşılan bilgilere göre serinin yeni üyelerinin Snapdragon 888 işlemcisinden güç alacağı ifade ediliyor.

Bunun yanı sıra kamera özellikleriyle de dikkat çekeceği belirtilen telefonların, 144Hz ekran tazeleme hızına sahip bir ekranın üzerine kurulacağı da ön görülüyor. Aynı zamanda bu ekranın ise Corning Gorilla Victus ile korunması bekleniyor.