Anasayfa Haber Tesla Araçlara Apple Music Desteği Geliyor

Tesla Araçlara Apple Music Desteği Geliyor

tesla apple music

Tesla, elektrikli araçları için yayınlayacağı yeni yazılım güncellemesiyle birlikte, eğlence sistemine Apple Music desteği getirecek.

Apple Music uygulaması, çıktığı günden bu yana uzun bir yol kat ederek, piyasada adından söz ettiren bir müzik akış platformu olarak benimsenmeye başladı. Tesla ise bu doğrultuda Apple’ın müzik akış platformunu elektrikli araçlarına getirmeye hazırlanıyor. Hazırlıkla ilgili ayrıntılar ve referanslar ise yeni bir Tesla yazılım güncellemesi notlarında bulunuyor.

Greentheonly” kullanıcı adına sahip bir Twitter kullanıcısı tarafından keşfedilen Tesla yazılım güncellemesi notları, Apple Music’in yakında Tesla araçlara geleceğini gösteriyor.  Spotify, daha önce de bilindiği üzere, uzun süredir Tesla’da müzik dinlemenin ana kaynağı konumundaydı. Zira Tesla araçlarda Apple Music, Tidal veya Deezer gibi gibi müzik akış servisleri henüz bulunmuyor.

Greentheonly’in keşfettiği güncelleme notlarında daha önce de duyduğumuz Tidal ve Amazon Music için desteğin yakında geleceği bir kez daha doğrulanmış. Bunlara ek olarak yakında Apple Music desteği geleceğini de doğrulanmış oldu.

Apple Car 2028’den sonra hayatımıza girebilir

Bunun yanında Apple’ın, kendi elektrikli aracını üretmenin ilk aşamalarında olduğu da geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Ancak, analist Ming-Chi Kuo, Apple Car’ın 2025’ten 2028’e ve hatta bundan sonrasına kadar yetişebilmesinin pek olası gözükmediğini belirtiyor. Bu nedenle Apple Music, farklı elektrikli araçlarda yaygınlaşmaya devam edebilir ve bunun ilk durağı görünüşe göre Tesla’nın elektrikli araçları olacak.

Son olarak, Apple Music’in Tesla araçlarda ne zaman kullanıma açılacağının henüz belli olmadığını ancak önümüzdeki günlerde bununla ilgili açıklamaların gelebileceğini belirtelim.