Anasayfa Haber Volkswagen, Otonom Araç Şarj Robotları Üzerinde Çalışıyor

Volkswagen, Otonom Araç Şarj Robotları Üzerinde Çalışıyor

volkswagen elektrikli araç şarj robotu

Volkswagen’in üzerinde çalıştığı şarj robotu, otonom olarak otoparklarda dolaşıp elektrikli araçları şarj edebilecek.

Elektrikli araçlar, her zamankinden daha yaygın ve uygun fiyatlı hale geldikçe, şirketler dikkatlerini bu araçları şarj etmek için daha yeni, daha hızlı ve daha verimli yöntemlere çevirmeye başladı. Volkswagen için ise bu durum, bir park alanında otonom olarak dolaşabilen ve elektrikli araçları şarj edebilen yeni bir robot anlamına geliyor. Geliştirilen robotun henüz bir adı bulunmuyor, bu nedenle şirket, onu şimdilik “mobil şarj robotu” olarak adlandırıyor.

Mobil şarj robotu, ön tarafındaki ekranında, süslenmiş iki adet büyük göze sahip. Robotun dizaynı ise kule şeklinde olacak biçimde belirlenmiş. Robot, yer altı otoparkları veya yer üstü otoparkları gibi “sınırlı park alanlarında” kullanılmak üzere tasarlanmış. Araçlar böyle bir alana yerleştirildiğinde, robot aracın yanına giderek beraberinde taşıdığı mobil şarj ünitesini araca bağlayacak.

Şarj ünitesinin araca bağlanması ile şarj hemen başlamıyor. Robot, bu aşamada araçları şarj etmeye başlamadan önce, sürücülerin akıllı telefonlarından bir şarj yükleme talebi başlatmalarını isteyecek. Bu durum, Volkswagen’in gelecekte bu teknolojiyi ücrete tabii yapabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, belirlenmiş hazır paketlerle kullanıcıların araçlarını istedikleri gibi şarj etmelerine olanak tanınabilir.

Son olarak, yukarıdaki videoda robotun nasıl çalıştığını görebileceğinizi ancak henüz teknolojinin gerçek bir görüntüye sahip olmadığımızı belirtelim. Bu nedenle, yeni teknolojinin Volkswagen tarafından ne zaman piyasaya sürüleceğine dair tahminlerde bulunmak da henüz mümkün değil.