Anasayfa Haber Galaxy Note 10 Modelleri için Android 11 One UI 3.0 Güncellemesi Başladı

Galaxy Note 10 Modelleri için Android 11 One UI 3.0 Güncellemesi Başladı

Galaxy Note 10+

Samsung, Android 11 tabanlı One UI 3.0 güncelleme programını Galaxy Note 10 serisi için beklenenden erken başlattı.

Samsung, daha önce de şaşırtıcı bir şekilde Android 11 tabanlı One UI 3.0 güncellemesini Galaxy S10 serisine erken sunmaya başlamış, öngörülen tarihten önce kullanıcılarını sevindirmişti. Şirket, bu hamlesinden sonra yine beklenenden erken bir tarihte Galaxy Note 10 serisi için güncelleme programını başlattı.

Güncelleme, Galaxy Note 10+ modeli için N975FXXU6ETLL, Galaxy Note 10 modeli için ise N970FXXU6ETLL donanım yazılımı sürümüne sahip. Cihazlar halihazırda Aralık 2020 güvenlik yamasına sahipken, güncelleme ile yeni bir güvenlik yaması kazanmıyor.

samsung galaxy note 10 android 11 one ui 3.0

Yeni güncellemenin şimdilik Almanya’da kullanıma sunulduğunu belirtelim. Ancak güncellenen cihazlar, ülkemizdeki cihazlarla aynı donanım ve yazılım altyapısına sahip olduğundan, birkaç gün içinde Türkiye’de de güncellemenin yayınlanabileceğini söyleyebiliriz.

Android 11 tabanlı One UI 3.0 güncellemesi neler getiriyor?

Yeni güncelleme, Android 11 ile gelen özelliklerin yanı sıra, One UI 3.0 ile ilgili özellikleri de getiriyor. Bunlardan bazıları; yenilenmiş bir UI tasarımı, daha iyi animasyonlar, sohbet balonları ve tüm stok uygulamalarda iyileştirmeleri barındırıyor. Ana ekran, kilit ekranı ve bu ekranın widgetları ile AOD (her zaman açık ekran) modu da iyileştirilmiş. Ayrıca, bildirimler açıkken konuşmak için özel bir bölüm ve özel bir medya oynatma aracı da yeni özellikler arasında.

Güncelleme ile telefonun performansı ve pil optimizasyonunda da iyileştirmeler yapılmış. Ayrıca, “Dijital Sağlık” ve “Ebeveyn Kontrolü” ile ilgili iyileştirmeler de güncellemenin bir parçası.

Son olarak, Samsung Türkiye tarafından açıklanan Samsung Android 11 Güncelleme Takvimi‘ne göz atabilir, sahip olduğunuz modelin güncelleme alıp almayacağını öğrenebilirsiniz.