Anasayfa Haber Epic Games, Ryzen Isınma Sorunu için Güncelleme Yayınladı

Epic Games, Ryzen Isınma Sorunu için Güncelleme Yayınladı

Epic Games Launcher ısınma sorunu

Epic Games Launcher uygulamasının Ryzen işlemcilerde sebep olduğu ısınma sorunu ile ilgili beklenen güncelleme yayınlandı.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğumuz haberle beraber Epic Games Launcher uygulamasının boştayken AMD Ryzen işlemcilerinin sıcaklığını 15 ile 20 derece arasında arttırdığını belirmiştik. Bugün ise işlemcilerde ısınmaya neden olan sorun ile ilgili Epic Games tarafından bir güncelleme yayınladı.

Konuyla ilgili bir takım açıklamalarda bulunan Epic Games çalışanı Sergiy Galyonkin ise, yaşanan bu durumun bir hata nedeniyle medyana geldiğini belirtiyor. Yaşanılan bu hatayı 16 MB boyutundaki 11.0.2 güncellemesiyle bir nebzede olsa düzelttiklerini de belirten Epic Games çalışanı, ancak bu güncellemenin tam bir çözüm olmadığını da ifade ediyor.

Neler Yaşanmıştı?

Kısa bir süre önce Reddit üzerindeki Ryzen kullanıcılarının paylaşmış olduğu bilgilerle beraber EGL uygulamasının açıkken, bazı AMD Ryzen işlemcilerinin sıcaklığını 15 ile 20 derece arasında arttırdığı gözlemlenmişti.

Bunun yanı sıra yine aynı raporda söz konusu uygulamanın 5 farklı işlemle birlikte çalıştığı da ifade edilmişti. Ayrıca ağ trafik monitörü Glasswire üzerinden de elde edilen bilgilere göre, Epic Games Launcher’ın toplamda 22 farklı sunucuya düzenli aralıklarla da veri gönderdiğinin de altı özellikle çizilmişti. Bu kısımdaysa Epic Games Launcher’ın arka planda Steam’e kıyasla 14 kat daha fazla veri gönderdiği de belirtilmişti.

Aynı zamanda bazı Intel işlemcilerinde CPU kullanımı artıran sorunun, ayrıca ekran kartı kullanımı da yüzde 10’a kadar çıkarttığı da paylaşılan raporlar arasında yer verilmişti.