Anasayfa Haber Oyun Konsolları İçin Alınan Ek Vergi Oranı Düşürüldü

Oyun Konsolları İçin Alınan Ek Vergi Oranı Düşürüldü

Oyun Konsolları için ek vergi oranı
Oyun Konsolları için ek vergi oranı

Oyun konsolları için alınan yüzde 50’lik ilave gümrük vergisinin oranı düşürüldü.

Son zamanlarda sık sık fiyat artışı haberleriyle gündeme gelen oyun konsolları için bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Yaşanan gelişmeyle beraber oyun konsolları için ek vergi oranı yüzde 50’den yüzde 20 seviyesine kadar düşürüldü.

Bildiğiniz üzere 18 Nisan tarihi itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeyle beraber oyun konsolları başta olmak üzere birçok farklı sektörden ürüne yüzde 5 ile yüzde 50 arasında ek vergi getirilmişti. Yapılan bu düzenleme sonrasında sanayi ürünleri, oyun konsolu, karnaval eşyası gibi ürünlerin ithalatında ilave gümrük vergisi uygulanmaya başlanmıştı. Bu da Türkiye’de halihazırda satışta olan Xbox ve PlayStation gibi oyun konsolların fiyatını artırmıştı.

Tüm gözler 31 Aralık 2020 tarihine çevrilmişken, bugün ise beklenen açıklama Resmi Gazete üzerinden yayınlandı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre yüzde 50 oranındaki ek gümrük vergisi yüzde 20′ye kadar düşürüldü.

Şimdilik, bu değişikliğin konsol fiyatlarına nasıl yansıyacağı bilinmiyor. Ancak yakın zaman içerisinde konsol fiyatlarında birtakım düşüşün yaşanacağı tahmin ediliyor.