Anasayfa Haber Göz Rahatlığı için Elektronik Mürekkepli Monitör: Dasung Paperlike 253

Göz Rahatlığı için Elektronik Mürekkepli Monitör: Dasung Paperlike 253

Dasung Paperlike 253

25.3 inç boyutundaki Dasung Paperlike 253 e-mürekkep monitör ile gözler rahat ediyor.

Amazon Kindle gibi e-kitap okuyucularda uzun zamandır kullanılan e-mürekkep (e-ink) teknolojisi bu defa kendisine 25.3 inç boyutundaki Dasung Papelike 253 e-mürekkep monitörde yer buldu. Modelin şimdiye kadarkilerin en büyüğü olması dikkat çekiyor.

Mavi ışık, parlama veya arka ışık olmayan monitör sayesinde bilgisayar kullanırken göz sorunları yaşayanlara, gözleri gelişen çocuklara ve gençlere, kuru ve yorgun gözlerden muzdarip yaşlı insanlara ve ofis çalışanlarına fayda sağlanmış oluyor.

Paperlike 253 monitör, 3200 x 1800 çözünürlük sunarken onu standart monitör boyutlarına yaklaştıran 25.3 inç boyutunda bir boyutla geliyor. Ürün diğer e-mürekkep ekranlarda olduğu gibi, ortam ışığını yansıtıyor. Monitörün dezavantajı ise, yalnızca 16 gri tonu gösterebilmesi ve yenileme oranının beklediğiniz kadar düşük olması.

Tabii ki Dasung’un monitörü oyun oynamak ve videolar için değil. Monitör daha çok kodlama yapan ve ofis programlarını kullananlar için takdir edilebilir nitelikte. Ürün fiyatı da henüz belli değil ancak 13.3 inçlik versiyonun 999 dolar olması fiyat konusunda bir nebze olsun fikir verebiliyor.

Dasung ayrıca, e-kitapları okumanın ötesinde, e-mürekkep kullanımını ifade eden Not-eReader 103 adlı 7.8 inçlik bir e-mürekkep Android tablet üretiyor. Bu tablet ile kullanıcılar internete göz atabiliyor ve YouTube, Facebook ve diğer uygulamaları yükleyebiliyor. Şirket ek olarak, ekranını yansıtmak veya genişletmek için USB aracılığıyla bilgisayara takılan 13,3 inç e-mürekkep monitör de üretiyor.