Anasayfa Haber World’s Edge Studio: Age of Empires 4 Oynanabilir Durumda

World’s Edge Studio: Age of Empires 4 Oynanabilir Durumda

Age of Empires 4

2017 yılında geliştirildiği duyurulan Age of Empires 4 oyununun oynanabilir durumda olduğu yapımcı firma tarafından açıklandı.

Age of Empires 4 serinin hayranları tarafından merakla bekleniyor. İlk olarak 2017 yılında geliştirildiği duyurulan oyunun bugün ise oynanabilir durumda olduğu açıklandı.

World’s Edge Studio’nun genel müdürü Shannon Loftis‘in uzunca bir süredir geliştirilen oyunun oynanabilir durum olduğunu ifade ettiğini görmekteyiz. Bu kısımda oyunu hem Washington’da hem de Vancouver’da her gün oynadıklarını belirten Loftis, şimdilik ekip olarak tek odak noktalarının ise cilalama ve denge üzerindeki çalışmalar olduğunu da söylüyor.

Bunun yanı sıra serinin yeni oyununda büyük bir ilerleme kaydettiklerini de müjdeleyen, Loftis, Gerçek Zamanlı Strateji oyunu geliştirmenin oldukça eğlenceli olduğuna da dikkat çekiyor. Ancak, Loftis açıklamasında ayrı sistemleri (Yapay zeka, ekonomi, sim, render vb) oluşturmanın biraz zaman aldığının altını özellikle çiziliyor.

Loftis’in açıklamalarını göz önünde bulunduracak olursak, Age of Empires IV oyununun 2021 yılı içerisinde piyasaya sunulacağını tahmin etmekteyiz. Tabi, şimdilik serinin yeni oyunun ne zaman çıkacağı açıklanmadı. Fakat yakın zaman içerisinde yeni oyunun çıkış tarihinin resmi olarak açıklanması bekleniyor.