Anasayfa Haber Office Lens, Microsoft Store’dan Kaldırıldı

Office Lens, Microsoft Store’dan Kaldırıldı

Office Lens Microsoft Store

Office Lens, Windows için veda ederken iOS ve Android uygulamaları hizmet vermeyi sürdürecek.

Microsoft tarafından 2014 yılında Windows Phone cihazlar için sunulan Office Lens adlı kamera uygulaması Microsoft Store platformundan kaldırıldı. Uygulama sayesinde kullanıcılar beyaz tahtalar, basılı belgeler ve kartvizitler gibi nesnelerin fotoğraflarındaki metinleri tarayabiliyor ve yazabiliyordu. Ek olarak, bunlar daha sonra erişmek üzere OneNote’a kaydedilebiliyordu. Uygulama daha sonra Android, iOS ve Windows 10 için de sunulmuştu.

Bu gelişmenin sürpriz olmadığını da belirtelim. Şirket, birkaç ay önce destek sayfasında Windows için Office Lens’in sonlandırılacağına işaret etmişti.

Açıklamada, Windows için Office Lens’teki resimlerinizi OneDrive, OneNote, Word, PowerPoint veya PDF‘ye kaydetme gibi belirli bulut tabanlı hizmetlerinin 31 Aralık 2020‘den sonra kullanılamayacağı paylaşılmıştı.

Ayrıca Windows 10 için Office Lens’in 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Microsoft Store’dan indirilemeyeceği açıklanmış ve tüm Office Lens özelliklerinden yararlanmaya devam etmek için iOS veya Android uygulamasının en son sürümünün indirilmesi ve kullanılması önerilmişti.

Android için Office Lens’i buradan ve iOS için Office Lens’i buradan indirebilirsiniz.