Anasayfa Haber Adobe Flash Player’ı Tarihe Karıştıran Güncelleme Geliyor

Adobe Flash Player’ı Tarihe Karıştıran Güncelleme Geliyor

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player kapanıyor.

Adobe Flash Player’ı tamamen etkisiz hale getirmek amacıyla Windows 10’a yeni bir güncelleme gelecek.

31 Aralık 2020 tarihinde resmen desteği kesilen ve kurulu bilgisayarlarda silinmesi tavsiye edilen Adobe Flash Player, yakın zamanda Windows 10’a gelecek olan güncellemeyle tamamen silinecek.

Adobe, Windows 10’da yazılımın desteğinin kesilmesine yakın bir zaman kala kullanıcıların bilgisayarında uyarı metinleri yayınlamaya başlamıştı. Bu ayın veya gelecek ayın sonunda ise Windows 10’a Windows Update ve WWUS (Windows Server Update Services) kanallarından yayınlanacak güncellemeyle, deyim yerindeyse Flash Player’ın üstüne toprak atacak.

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player kapanıyor.

Microsoft, “Adobe Flash Player’ın kaldırılmasına yönelik güncelleme” başlıklı yamayı güncelleme kataloğunda kurulmaya sundu. Şu anda isteğe bağlı bir şekilde indiriliyor. Çoğu kullanıcı da bu güncellemenin yayınlandığının farkında değil. İlerleyen haftalar içerisinde normal güncelleme statüsüyle kullanıcılar bu yamayı alacaktır.

Bu güncellemenin amacı, Flash Player’ı işletim sisteminden kaldırmak (hem tüketici hem de sunucu sürümü için) fakat Flash’ı yalnızca Denetim Masası’ndan kaldıracak. Yani siz Adobe’nin son kullanım olarak verdiği süre olan 12 Ocak 2021’a kadar Flash Player’ı elle PPAPI veya NPAPI versiyonlarını kurarsanız bu güncellemeden etkilenmeyecektir.

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player kapanıyor.

Microsoft, güncellemenin uygulandıktan sonra bilgisayardan kaldırılamayacağı konusunda da uyardı. Yine de Flash programlarını çalıştırmak istiyorsanız, emulatörler kullanmanız gerekecektir.

Son olarak, Microsoft’un verdiği diğer bilgiye göre Edge tarayıcısından da Flash Player’ın tamamen kaldırılacağını belirtelim.