Anasayfa Haber Huawei Yakında İki Üst Düzey Matebook Piyasaya Sürecek

Huawei Yakında İki Üst Düzey Matebook Piyasaya Sürecek

Huawei yakında iki üst düzey Matebook

Huawei, yeni bir Matebook dizüstü bilgisayar lansmanı yapacak.

MateBook 13/14 serisi içerisinde, Huawei yakında iki üst düzey modeli piyasaya süreceğine dair söylentiler var. Huawei’nin akıllı telefon pazarı ABD ambargosu sonucu olarak sıkıntı çekerken, PC pazarı üzerinde hiçbir etkisi yok. Geçtiğimiz birkaç ay içinde Huawei, PC tarafı için büyük çaba harcadı.

Huawei yakında iki üst düzey Matebook
Yeni Matebook Söylentileri
Huawei yakında iki üst düzey Matebook
Yeni Matebook Söylentileri

Şu an için çıkması planlanan MateBook ile ilgili pek fazla bilgi yok. MateBook 13/14 serisinin tasarımına devam edileceği tahmin ediliyor. Donanım tarafında ise 11-nesil Intel Core ve Nvidia MX 450 konfigürasyonuna sahip olacağı düşünülüyor.

Huawei yakında iki üst düzey Matebook
Yeni Matebook Söylentileri

Huawei bunun yanında Windows için kendi uygulama mağazasını da geliştirmeye devam ediyor. Geçen ayın sonlarına doğru Huawei, PC için Huawei App Store’u başlattı. Bu mağazada “Keşfet”, “Ofis”, “Sınıflandırma”, “Yönetim” ve “Ayarlar” dahil olmak üzere beş ana kısım var. Ayrıca mağazada “Kurulum İçin Gerekli”, “Haftanın Yeni Ürünleri” “Aylık Seçim”, “Verimli Çalışma”, “Video Eğlence”, “Tasarım Bölgesi” gibi alt kategoriler de bulunuyor. Yeni çıkacak olan Matebook’lara da bu mağaza yüklü olarak gelebilir.

PC için Huawei App Store, Microsoft Store ile sıkı bir şekilde rekabet edebilir. Hepimizin bildiği gibi, Microsoft’un resmi uygulama mağazası, kullanıcıya istenileni her zaman sunmuyor. Mağazada yer alan çoğu yazılım resmi web sitesinden indirilmesi gerekiyor. Bunun yanında istenilmeyen bloatware uygulamaları da bilgisayara indirmesi cabası. Huawei App Store’un piyasaya çıkmasıyla uygulamaların masaüstüne indirilmesini büyük ölçüde kolaylaşaktır.