Anasayfa Mobil Xiaomi Mi 10T Pro 5G İncelemesi

Xiaomi Mi 10T Pro 5G İncelemesi

Xiaomi Mi 10T Pro incelemesi ile beraber Xiaomi’nin amiral gemisinin tasarımına ve teknik özelliklerine yakından bakıyor ve nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğundan bahsediyoruz.

Xiaomi Mi 10T Pro incelemesi ile karşınızdayız. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu inceleme videosu ile beraber Xiaomi Mi 10T Pro modelinin özelliklerine ve şık tasarımına yakından bakıyor ve nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğunu sizler için değerlendiriyoruz. İşte karşınızda Xiaomi Mi 10T Pro inceleme videosu!

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

Xiaomi Mi 10T Pro Tasarımı

Sahip olduğu teknik özelliklerle tüm dikkatleri üzerine toplayan Xiaomi Mi 10T Pro 108 MP ana kamera, 144 Hz ekran yenileme hızı gibi özelliklerin yanı sıra şık tasarımıyla da ön plana çıkmayı başarıyor.

Tasarım açısından oldukça şık göründüğünü söyleyebileceğimiz Mi 10T Pro modelinde bizleri oldukça premium bir tasarım anlayışı karşılıyor. Her açıdan üst seviye bir akıllı telefon olduğunu hissettiren telefonun hem ön hem de arka yüzeyinin Gorilla Glass 5 ile korunduğunu da gözlemliyoruz.

Cihazın tasarım hatlarını incelediğimizdeyse, cihazın sağ tarafında ses açıp/kapama ve güç tuşu yer alıyor. Aynı zamanda bu güç tuşu parmak izi okuyucusuna da ev sahipliği yapıyor. Alt tarafa doğru geldiğimizdeyse gözümüze USB-C girişi ve SIM kart tepsisi çarpıyor. Bunun yanı sıra cihazın alt tarafında ayrıca stereo hoparlörlere de yer veriliyor.

Arka tarafaysa bizleri 108 MP’lik ana kameraya sahip olan üçlü arka kamera kurulumu karşılıyor. Mİ 10T Pro’nun tasarımını genel anlamda değerlendirecek olursak, serinin tepe modelinin her ayrıntısıyla kullanıcıya premium hissiyatını yansıttığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Xiaomi Mi 10T Pro incelemesi
Xiaomi Mi 10T Pro incelemesi

Xiaomi Mi 10T Pro İncelemesi – Ekran Özellikleri

Xiaomi Mi 10T Pro inceleme videomuzda da özellikle değindiğimiz konulardan birisi ise Xiaomi Mi 10T Pro’nun ekran özellikleri olarak karşımıza çıkıyor. 6.67 inç boyutundaki IPS LCD ekranın üzerine kurulan bu telefonun HDR10+ desteğine, 144Hz ekran tazeleme hızına ve 650 nit maksimum parlaklık değerline de ev sahipliği yaptığını da görmekteyiz.

144Hz ekran yenileme hızıyla beraber oldukça kaliteli bir deneyim vadeden Mi 10T Pro’nun ekranı, ayrıca P3 renk gamına ve TrueColor ve Sunlight Display 3.0 desteğini de bünyesinde barındırıyor.

Sahip olduğu ekran özellikleriyle de kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran cihaz, P3 renk gamı ve TrueColor sayesinde en doğru ve en canlı renkleri kullanıcılara sunduğunu da belirtelim.

Ayrıca Xiaomi’nin yeni nesil akıllı telefonu AdaptiveSync özelliğiyle de beraber geliyor. Bu sayede dinamik ekran tazeleme hızına sahip olan telefonun yenileme hızı da sahneye göre otomatik olarak değişiyor. Böylece Mi 10T Pro’nun pil ömrü de korunuyor.

Xiaomi Mi 10T Pro Özellikleri – İşlemci ve Batarya

Tüm bu özelliklere ev sahipliği yapan model ise sekiz çekirdekli Snapdragon 865 işlemcisinden güç alıyor. Snapdragon 865 işlemcisineyse 8 GB RAM ve 128/256 GB dahili hafıza seçenekleri eşlik ediyor. 7nm+ mimarisindeki bu işlemci ise Adreno 650 grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Batarya tarafındaysa yine dikkat çekici özelliklerle beraber gelen telefon, ayrıca 33W hızlı şarj destekli 5.000 mAh boyutundaki bir bataryadan da besleniyor.

Xiaomi Mi 10T Pro Kamera Özellikleri

Sahip olduğu teknik özelliklerle adından bolca söz ettiren Mi 10T Pro modelinin arka tarafındaysa 108 MP ana, 13 Megapiksel ultra geniş açı ve 5 MP makro kameralarına yer veriliyor.

Fotoğraf ve video açısından oldukça kaliteli bir deneyim sunan Mi 10T Pro, bu bakımdan kullanıcılardan da tam not alıyor. Bu kısımda elde ettiğimiz verilere göre cihazın arka kameraları 4K/60 FPS, 8K/30 FPS değerlerinde video çekebiliyor.

OIS ve Gyro-EIS desteğini de bünyesinde bulunduran telefonun ön tarafında ise f/2.2 diyafram açıklığına sahip olan 20 Megapiksellik bir öz çekim kamerasına da yer veriliyor. Bu geniş açılı ön kamera ise oldukça keskin ve ayrıntılı öz çekimleri de oldukça başarılı bir şekilde çekebiliyor.

108 MP ana kameralı telefon ayrıca “Dual Video” özelliği sayesinde hem ön hem arka kamera sensörleriyle beraber aynı anda video da çekebiliyor.

Xiaomi Mi 10T Pro Fiyatı

Xiaomi Mi 10T Pro fiyatı ile de dikkatleri üzerine topluyor. Tüm bu özelliklere sahip olan Xiaomi Mi 10T Pro modeli ise 5.799 TL‘lik etiket fiyatıyla satın alınabiliyor.

Xiaomi Mi 10T Pro Teknik Özellikleri:

  • Ekran: 6.67 inç büyüklüğündeki FHD+ çözünürlük sunan 144Hz IPS LCD ekran, Corning Gorilla Glass 5 koruma
  • İşletim Sistemi: Android 10 + MIUI 12
  • İşlemci: Snapdragon 865
  • Grafik Birimi: Adreno 650
  • Batarya: 33W hızlı şarj destekli 5.000 mAh batarya
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama: 128/256 GB dahili hafıza
  • Arka Kameralar: 108 Megapiksel ana + 13 Megapiksel ultra geniş açı + 5 Megapiksel makro
  • Ön Kamera: 20 Megapiksel