Anasayfa Haber Cyperpunk 2077 Oyuncu Sayısında Ciddi Düşüş

Cyperpunk 2077 Oyuncu Sayısında Ciddi Düşüş

Cyberpunk 2077 oyuncu sayısı

Çalkantılı çıkışıyla beraber oyun sektörüne damgasını vuran Cyberpunk 2077’nin oyuncu sayısı yüzde 79 oranında düştü.

CD Projekt RED‘in yeni oyunu Cyberpunk 2077, 1 milyon anlık oyuncu sayısı ile Steam üzerinden oldukça büyük bir başarıya imza atmıştı. Bugün ise son paylaşılan verilere göre Cyberpunk 2077’nin oyuncu sayısında ciddi bir düşüşün yaşandığını gözlemlemekteyiz.

Bu kısımda paylaşılan verilere göre Cyberpunk 2077’nin ilk üç haftasına kıyasla oyuncu sayısında yaklaşık yüzde 79‘luk bir düşüşün yaşandığı ifade ediliyor. Githyp tarafınca derlenen rakamlarda ise CD Projekt RED’in anlık oyuncu sayısının 1 milyondan 225 bin seviyesine kadar düştüğüne de özellikle dikkat çekiliyor. Aynı zamanda yine aynı raporda yaşanan bu düşüşün, stüdyonun bir önceki oyunu olan The Witcher 3’ten üç kat daha hızlı gerçekleştiğinin de altı çiziliyor.

CD Projekt RED’in yeni oyunu bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda ciddi hatalar ile gündeme gelmişti. Özellikle eski nesil konsollarla da meydana gelen hatalardan sonra söz konusu oyun ilk olarak PlayStation Store‘dan kaldırılmıştı. Daha sonrasında ise gelen şikayetler üzerine hem Sony hem de Microsoft oyunculara para iadesi yapacağını duyurmuştu.

Tüm bunlar yaşanırken Rosen Law isimli hukuk bürosu ise, CD Projekt RED’in Cyberpunk 2077’nin son durumu hakkında oyunculara ve yatırımcılara aldatıcı sözler kullandığını gerekçe göstererek dava açtığını duyurmuştu.