Anasayfa Haber Microsoft, Zamanında Nintendo ve EA’i Satın Almaya Çalışmış

Microsoft, Zamanında Nintendo ve EA’i Satın Almaya Çalışmış

xbox live gold ücretsiz

Microsoft’un orijinal Xbox için özel oyunlar oluşturmak macıyla Nintendo dahil olmak üzere oyun dünyasının en büyük isimlerinden bazılarını satın almaya çalıştığı bildirildi.

GamesRadar’ın haberine göre Bloomberg’in yeni bir raporunda, konsolun piyasaya sürülmesine kadar geçen sürede Microsoft çalışanların çoğu, Nintendo, EA ve Square Enix gibi şirketleri satın alma girişimlerini özetledi.

2000 yılında Xbox’ı duyuran Microsoft, yeni oyun konsolu için oyunlar ve bunları yapacak geliştiriciler arıyordu. Dönemin iş geliştirme başkanı Bob McBreen’e göre, “satın almak için ulaştığımız ilk şirket EA’ydı.” Bu teklif hızlı bir “‘hayır teşekkürler” ile karşılandı, bu yüzden Microsoft dikkatini Japon devi Nintendo’ya çevirdi.

Konsolun üçüncü şahıs ilişkileri direktörü Kevin Bachus, “Steve [Ballmer, eski Microsoft CEO’su], satın alınmayı düşünüp düşünmeyeceklerini görmek için bizi Nintendo ile görüşmeye götürdü.” dedi. Görünüşe göre bu konuşma pek iyi gitmedi: “Sadece kıçlarıyla güldüler. Bir saat birisinin sana güldüğünü hayal et. O toplantı böyle geçti.”

Square Enix de Listedeydi

Bloomberg’in raporu ayrıca, Square Enix’i ve Mortal Kombat geliştiricisi Midway’i satın almaya yönelik başarısız girişimlere de değiniyor. İlki, Microsoft’a fiyatının çok düşük olduğunu söylerken, ikincisi hala PlayStation ile anlaşmalı idi. Sonunda Microsoft için bir başarı geldi. Xbox’ın en başarılı ve kalıcı serilerinden birini yaratarak, Halo geliştiricisi Bungie’yi satın almayı başardılar.

Xbox’ın ilk günlerinde Nintendo kadar büyük bir şirketin satın alınması düşünülemezken, Microsoft’un geçen yıl duyurduğu ve birkaç ay içinde tamamlanması beklenen Zenimax Media satın alması Bethesda, Arkane ve ID Software’i Xbox ailesine dahil etti.