Anasayfa Haber Outlook, Platformlar Arası Çalışan Tek İstemciye Sahip Olacak

Outlook, Platformlar Arası Çalışan Tek İstemciye Sahip Olacak

Outlook

Microsoft, Outlook’u platformlar arası çalışan tek istemcili hale getirerek işleri kolaylaştırmayı hedefliyor.

Hepimizin kullandığı e-posta servisi Outlook için ilerleyen süreçte çok büyük değişikliler olacak. Microsoft, kaynaklara göre Outlook’u tek bir Web istemcisiyle sunup çok daha fazla platforma ulaşmasını sağlayacak. Bu girişim aynı zamanda Outlook’u tek yazılım temeliyle geliştirilmesinin de önünü açıyor. Şirket bu sayede her işletim sistemi için ayrı yapılar kullanmak yerine tek bir alana odaklanmanın rahatlığını yaşayacak.

Outlook için özel masaüstü uygulama devri kapanıyor. Geliştiriciler e-posta yazılımını web tarafından desteklenen istemciyle yeniden tasarlayıp sadece bir işletim sistemine bağlı kalmadan her kesimden kullanıcıya hizmet verebilecek. Microsoft, Outlook’un tek kullanıcı deneyimine sahip olduğunu ve tüm müşteriler, işletmeler ve tüketiciler tarafından erişilebilir olması gerektiğini altını çizerek belirtti. Bu bağımsızlık girişimi One Outlook olarak anılırken, Outlook’un web istemciyle hazırlanması projesine ise Project Monarch ismi veriliyor.

Outlook

Outlook’u günümüzde Progressive Web App (PWA) olarak yükleyebiliyoruz. Yani internet tarayıcısından açtığımız Outlook’u masaütünde ayrı bir uygulama olarak da kullanabilme seçeneği var fakat PWA, Project Monarch’ın tüm özelliklerine sahip değil. Project Monarch örneğin PWA’da olmayan çevrimdışı depolama, bildirimler ve paylaşım hedefleri için destek gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Tasarım tarafında Project Monarch da Outlook web sitesiyle aynı görünüm ve kullanım hissine sadık kalınarak geliştirilecek. Bunun sebebi bütün işletim sistemlerinde standart bir görünüm elde etmek ve kullanıcıları belirli bir tasarıma alıştırmak.

Outlook

Microsoft, yıl sonuna doğru Project Monarch’ın ön izlemesini geliştirmeye başlayacak. Windows 10’da varsayılan olarak bulunan Posta ve Takvim uygulamaları ise Project Monarch ile birleşeceğinden, önümüzdeki yıl Windows 10 içinden bu uygulamalar kaldırılabilir.