Anasayfa Haber Apple İşlemcili Yeni MacBook Pro Modelleri Yılın İkinci Çeyreğinde Tanıtılabilir

Apple İşlemcili Yeni MacBook Pro Modelleri Yılın İkinci Çeyreğinde Tanıtılabilir

Apple işlemcili yeni MacBook Pro modelleri

Son paylaşılan raporlara göre, Apple işlemcili 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri , 2021’in ikinci yarısında piyasaya sunulabilir.

Tayvanlı bir araştırma şirketi TrendForce tarafınca paylaşılan bir araştırmaya göre, Apple işlemcili yeni MacBook Pro modellerinin yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürüleceği konuşuluyor. Bu modellerin ise 14 inç ve 16 inç MacBook Pro olacağı iddia ediliyor.

Hatırlarsanız, Apple ürünleriyle ilgili yapmış olduğu isabetli sızıntılarla tanınan Ming-Chi Kuo, Apple işlemcili 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinin 2021’in ikinci veya üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülebileceğini ileri sürmüştü. Daha sonrasındaysa Kuo, bahsi geçen bu MacBook Pro modellerinin Mini LED ekranlarla birlikte piyasaya sürülebileceğini de ifade etmişti.

Apple işlemcili yeni MacBook Pro modelleri
Apple işlemcili yeni MacBook Pro modelleri

Tüm bu iddialar ortalıkta dolaşırken, TrendForce tarafınca paylaşılan son rapora göre, yeni nesil MacBook Pro modellerinin yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürülebileceğini görmekteyiz. Aynı zamanda yayınlanan raporda, yeni MacBook Pro modelleriyle beraber Apple işlemcilerinin de pazar payının yüzde 7’ye kadar çıkması bekleniyor.

Ayrıca paylaşılan bir diğer raporda ise, Apple’ın 2021 yılı içerisinde yeni bir iMac Pro modeli üzerinde de çalıştığına dikkat çekiliyor. Şimdilik, Apple cephesinden konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklamanın yapılmadığını da belirtelim. Ancak son yaşanan gelişmeleri göz önünde bulunduracak olursak, Apple işlemcili MacBook Pro modellerinin en geç 2021’in ikinci çeyreğinde lanse edileceğini tahmin etmekteyiz.