Anasayfa Haber Intel RealSense ID Sistemi Duyuruldu

Intel RealSense ID Sistemi Duyuruldu

RealSense ID

RealSense ID teknolojisi, farklı cihazlara bir bakışta erişimi mümkün kılacak.

Intel, 2019 yılında duyurulmuş olan RealSense derinlik algılama kamerasını kullanan yeni bir yüz tanıma sistemini duyurdu. RealSense ID teknolojisi, akıllı kilitlere, ATM’lere, satış noktası terminallerine ve daha fazla cihaza yalnızca bir bakışta erişim sağlamak için tasarlanmış durumda.

Intel Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Emerging Growth and Incubation Genel Müdürü Sagi Ben Moshe, teknolojinin RealSense’in derinlik algılama sistemini, kullanıcının farkında olan yüz kimlik doğrulaması gerçekleştirmek için özel bir sinir ağıyla birleştirdiğini ifade ediyor. Şirket, sistemin yüz hatlarınızı tarayarak çalıştığını ve yüz kılı ya da gözlük gibi fiziksel özelliklerdeki değişikliklere uyum sağladığının da altını çiziyor.

RealSense ID

RealSense ID, boyunuza ve cildinize bakılmaksızın farklı aydınlatma koşullarında da çalışabiliyor. Ek olarak, yerleşik anti-yanıtlama teknolojisi sayesinde sistemin fotoğraf veya video kullanılarak kandırılması zorlaştırılıyor. Intel, yanlış oranının milyonda bir olduğunu iddia ediyor.

Intel, teknolojinin mahremiyet göz önünde bulundurularak geliştirildiğini paylaşıyor. Sistem, tüm kullanıcı verilerini şifrelerken yüz görüntüleri cihazda yerel olarak işleniyor ve yalnızca önceden kayıtlı bir kullanıcı tarafından istendiğinde etkinleştirilebiliyor.