Anasayfa Haber WhatsApp Bundan Sonra Verilerinizi Facebook ile Paylaşacak

WhatsApp Bundan Sonra Verilerinizi Facebook ile Paylaşacak

Yeni WhatsApp gizlilik politikası devreye girdi: verileriniz Facebook ile paylaşılacak.

Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma platformu WhatsApp, Gizlilik Politikasını güncelledi. Tüm kullanıcılar, hizmetin artık diğer Facebook şirketleriyle kullanıcı verilerini paylaşacağını belirten bir bildirim aldı.

Bu, WhatsApp’ın ilk olarak 2014’te Facebook tarafından satın alınması sırasında söz verdiği “olabildiğince az şey” bilmek amacıyla tam bir tezat oluşturuyor.

Her ne kadar kullanıcılar şimdiye kadar bu özelliği devre dışı bırakabilirken, 8 Şubat’tan itibaren verilerinin ana şirkete ait olmasını istemiyorlarsa tek bir seçenekleri var: uygulamayı kaldırıp hizmeti kullanmayı bırakmak.

Hangi bilgiler toplanacak?

WhatsApp’ın topladığı ve paylaşacağı bilgilerden bazıları konum verileri, IP adresleri, telefon modeli, işletim sistemi, pil seviyesi, sinyal gücü, tarayıcı, mobil ağ, ISS, dil, saat dilimi ve hatta IMEI‘yi içeriyor. Nasıl mesajlaştığınız, aradığınız, hangi gruplara katıldığınız, durum, profil fotoğrafı, en son ne zaman çevrimiçi olduğunuz vb. hakkında bilgiler de var.

WhatsApp, platformun uygulama üzerinden yapılan ödemeler için bile ek bilgileri işleyeceğini belirten “İşlemler ve Ödeme verileri” adlı ayrı bir bölüm dahi ekledi. Şirket, benzersiz tanımlayıcılarını diğer Facebook Şirketlerine sunacak olsa da, bunun analitik amaçlı olduğunu iddia ediyor.

Gizlilik Politikası küresel olarak yayılıyor, ancak Avrupa Birliği’nde bulunan kullanıcılar bildirimlerinde yalnızca bir madde işareti aldı. GDPR olarak bilinen daha sıkı gizlilik mevzuatı sayesinde, 27 Avrupa ülkesindeki WhatsApp kullanıcılarının verileri üçüncü şahıslarla paylaşılamayacak.

Kaynak