Anasayfa Haber Yeni MacBook’lar iPhone, iPad ve Apple Watch’u Kablosuz Şarj Edebilir

Yeni MacBook’lar iPhone, iPad ve Apple Watch’u Kablosuz Şarj Edebilir

macbook kablosuz şarj

Gelecekteki MacBook’lar, Apple’ın ürünleri iPhone, iPad ve Apple Watch’u kablosuz olarak şarj edebilir.

Apple, mevcut ürünlerinde yeni teknolojileri kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Şirket, şimdi de daha iyi batarya ve gelişmiş performans getiren özel M1 yongalarına sahip yeni bir Mac serisini piyasaya sürdü. Ancak yayınlanan son raporlara göre, şirketin bu yıl içerisinde Mac için planladığı şeyler bununla da sınırlı kalmıyor. Apple, Mac serisi için çok daha büyük yenilikler planlıyor. Şirket, bir MacBook’un iPhone’u, iPad’i ve hatta Apple Watch’u kablosuz olarak nasıl şarj edileceğini detaylandıran yeni bir patent başvurusunda bulundu.

“Elektronik cihazlar arasında endüktif şarj” başlıklı patent, iPhone’u, Apple Watch’u ve diğer Apple aygıtlarını, MacBook aracılığı ile kablosuz bir şekilde nasıl şarj edebileceğinizi açıklıyor. Patent, trackpad’in her iki tarafındaki alanı kablosuz şarj pedleri olarak gösteriyor. Bu, bahsi geçen Apple ürünlerini MacBook’un üzerine kolayca yerleştirip kablosuz şarj edebileceğimiz anlamına geliyor.

macOS Big Sur MacBook Pro

MacBook, gücü iletecek olan avuç içi dayanakları üzerinde endüktif bobinler barındırıyor. Bu durum yeni bir şey değil zira çoğu kablosuz şarj cihazı bu teknolojiyi kullanıyor. Ancak şirket, benzer teknolojiye sahip başka patentler de sundu. Bu sebeple kablosuz şarjın yakın gelecekte gerçekleşebileceğini tahmin edebiliyoruz. Endüktif bobinler, yalnızca diğer cihazları şarj etmekle kalmıyor, aynı zamanda MacBook’un kendisini şarj etmek için de kullanılabiliyor. MacBook’u şarj etmek için bir kablosuz şarj cihazı veya kablo kullanmanız gerekiyor.

Son olarak, teknolojinin henüz patent aşamasında olduğunu ve ne zaman hayata geçirileceği ile ilgili bir bilginin bulunmadığını belirtelim. Ancak, patent başvuruları da bize gösteriyor ki yakın gelecekte bu teknolojiyi kullanmaya başlayabileceğiz.