Anasayfa Haber Huawei, HiCar için Yeni Bir Ortaklık Duyurusu Yaptı

Huawei, HiCar için Yeni Bir Ortaklık Duyurusu Yaptı

Huawei HiCar

Huawei, HiCar akıllı elektrikli araba projesi için BAIC Blue Valley ile anlaşma imzaladı.

Huawei, ABD yaptırımlarının etkilerinin ardından akıllı telefon sektöründe keskin bir düşüşle karşılaşmıştı. Ancak bu, şirketin üretkenliğini asla durdurmadı. Güçlendirilmiş ambargo etkileriyle karşı karşıya olmasına rağmen, şirket HiCar ile otomobil endüstrisinde kendine yer edinmeyi hedefliyor. Bugün çıkan bir rapor, şirketin yeni bir akıllı otomobili olan HiCar projesini başlatmak için başka bir marka ile işbirliği yaptığını belirtiyor.

ChinaStarMarket raporuna göre Çinli teknoloji devi, HiCar isimli akıllı otomobil projesi için BAIC Blue Valley ile ortaklığa girişti. Duyuru bugün erken saatlerde bir konferans sırasında yapıldı. Bu işbirliği görünüşe göre 28 Ocak 2020 tarihinde başlamış fakat resmi duyurusu yeni yapıldı. Yani Huawei ve BAIC Blue Valley, bu yılın ilk yarısında yeni bir akıllı otomobil tanıtımına hazırlanıyor olabilir.

Huawei HiCar
HiCar’ın Akıllı Ekranı

Şu anda bu ortaklık ya da akıllı araba ile ilgili daha detaylı bilgi maalesef yok. Raporda BAIC Blue Valley’in Huawei akıllı otomobilinin yazılım sistemlerini ve arkasındaki araştırma ve geliştirmeyi üstleneceği belirtildi. Ayrıca BAIC Blue Valley, yeni akıllı otomobilin arkasındaki ICT teknolojisi ve bulut bilişim sistemlerinden de sorumlu olacak.

Huawei, HiCar girişimi altında HarmonyOS’u içeren dünyanın ilk otomobilini piyasaya sürmek için Çinli otomobil üreticisi BYD ile benzer şekilde ortaklık yapmıştı. Hatta söylentilere göre BYD otomobil parçaları ve sistemleri yapmaya başlamak için planları hazırlamıştı.

Huawei HiCar
HiCar

Bilmeyenler için bahsedelim; BAIC Blue Valley, dünyanın dört bir yanından diğer büyük otomobil markaları ile işbirliği yapan Pekin merkezli bir elektrikli araç üreticisi. Bu nedenle, ağ oluşturma ve yazılım sistemleri konusunda oldukça iyi bir deneyimi olan şirketin aynı ülkede Huawei gibi bir dev firmayla ortaklık yapması, otomobil sektöründe neleri değiştirebileceği konusunda sınırları zorlayacaktır.