Anasayfa Haber TikTok, Türkiye’ye Temsilci Atama Kararı Aldı

TikTok, Türkiye’ye Temsilci Atama Kararı Aldı

TikTok Türkiye temsilci

YouTube’un ardından TikTok da Türkiye’ye temsilci atayacağını açıkladı.

Sosyal medya ve içerik barındırma sitelerine Temmuz 2020‘de yürürlüğe giren yasa gereği Türkiye’de temsilci bulundurması şartı getirilmişti. Bununla beraber Türkiye’ye temsilci atamayan sitelere ise aşamalı cezalar sonrasındaysa tamamen erişime kapatılacağı açıklanmıştı. Tüm bu yaşananların ardından ilk olarak YouTube Türkiye’ye temsilci atayacağını duyurmuştu. Bugün ise TikTok da YouTube’un ardından Türkiye’ye temsilci atacağını duyurdu.

Bildiğiniz üzere belirtilen tarihler arasında temsilci atamayan şirkete reklam kısıtlaması getirilecek. Eğer, belirtilen tarihlerde temsilci atamayan şirketlere ise reklam kısıtlaması uygulanarak platformların reklam almaları engellenecek. Bu durum birçok kişiyi tedirgin ederken, haberin hemen başında da belirtiğimiz gibi ilk olarak YouTube reklam gelirlerinin kesilememesi adına Türkiye’ye temsilci atacağını duyurmuştu. Bugün ise benzer bir açıklama TikTok cephesinden geldi.

Kısa bir süre önce Bakan Ömer Fatih Sayan tarafınca Twitter üzerinden yapılan açıklamaya beraber, TikTok’un da VK ve YouTube’un ardından Türkiye’ye temsilci atayan şirketler arasına girdiğini duyurdu. Bunun yanı sıra Bakan Fatih Sayan açıklamasında, diğer sosyal medya kuruluşlarını da bir an önce temsilcilerini bildirmeleri ve yükümlülüklerini yerine getirmesi konusunda yeniden uyardı.

Temsilci atamayan sitelere ne olacak?

  1. Aşamada: İhtardan sonraki ilk 30 günde temsilci atanmazsa 10 Milyon TL ceza,
  2. Aşamada: 10 Milyon TL’lik ceza sonrasındaki 30 gün içinde temsilci atanmazsa 30 Milyon TL ceza,
  3. Aşamada: Temsilci atamamaya devam edilirse reklam yayınlayamama cezası,
  4. Aşamada: Yine temsilci atanmaması durumunda %50 internet trafik sınırlaması cezası,
  5. Aşamada: Aynı şekilde 30 günlük süreç sonrasında halen temsilci atanmadıysa, Sulh Ceza Hakimliği aracılığıyla %90 internet trafik sınırlaması cezası verilecek.