Anasayfa Haber LiDAR Piyasası 2025 Yılına Kadar 2.9 Milyar Dolara Çıkacak

LiDAR Piyasası 2025 Yılına Kadar 2.9 Milyar Dolara Çıkacak

LiDAR 2025

Trendforce, LiDAR piyasasının 2025 yılında ciddi anlamda büyüyeceğine işaret ediyor.

Analist firması Trendforce, geçtiğimiz yıl 682 milyon dolar hacmindeki LiDAR piyasasının 2025 yılında 2.9 milyar dolar seviyesine çıkacağını öngörmüş durumda. Bu öngörüye yol açan ise gelişmiş sürücü yardım sistemlerinde (ADAS), otonom araçlarda, endüstrilerde, teslimatlarda ve akıllı şehirlerdeki büyüme. Özellikle ADAS ve otonom araçlar, gelirin en büyük itici etkeni olacak ve bunları endüstri ve teslimat izleyecek.

LiDAR, otonom araçların önemli bir parçası. Teknoloji araç üstü sistemlerin, aracın çevresinde kaçınılması gereken engeller olup olmadığını bilmelerine yardımcı olabiliyor. Teknoloji herhangi bir insandan çok daha hızlı çalışabildiğinden, LiDAR kullanan araçlar trafik kazalarını önemli ölçüde azaltmak için kullanılabilecek nitelikte.

TrendForce, pandeminin otomobil endüstrisi üzerindeki etkisine rağmen saatte 40 kilometre ve maksimum yük ağırlığı 1.400 kilogram olan araçların öne çıktığını ifade ediyor. Bu araçlardan bazılarının LiDAR ile donatılmış olarak geldiği ve teknolojiye olan talebi artırdığı da bilgiler arasında. LiDAR talebi, üst düzey geleneksel benzinli araçlar, otonom otobüsler, robo-taksiler ve sürücüsüz kamyonlarla donatılmasıyla da artış gösteriyor.

Pandemi sırasında, çevrimiçi çalışmaya geçişteki hızlanma da oldukça kapsamlı bir şekilde ele alınmış. TrendForce, şirketlerin işgücü sıkıntısı beklentisi içinde olmaları ve sonuç olarak otomasyona ek sermaye yatırmalarının da altını önemle çiziyor. Bu anlamda Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarının 2020 yılında bazı otomasyonu ertelemesiyle analist şirketi, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde LiDAR için talebin artmasını bekliyor.

Diğer taraftan Bosch’un otonom araçlar için LiDAR sensörleri ürettiğini de hatırlatalım.