Anasayfa Video Logitech G Pro Wireless Oyuncu Faresi İncelemesi

Logitech G Pro Wireless Oyuncu Faresi İncelemesi

Logitech G Pro Wireless oyuncu faresi Logitech’in bugüne kadar ürettiği en başarılı modeller arasında yer alıyor. Özellikle turnuva seviyesindeki sporcular için tasarlanan farenin bütün artı ve eksilerine bu incelemede bakıyoruz.

Logitech G Pro Wireless bir amiral gemisi model ve firmanın en iyi sensörünü kullanıyor. Hero 25K algılayıcı ve kablosuz bağlantı teknolojisi olan LightSpeed öne çıkan teknolojiler. Algılayıcı 400 IPS’ten daha yüksek hızları takip edebiliyor ve 100 ila 25.600 DPI aralığında farklı hassasiyet seviyelerinde mükemmel performans sunuyor. Oyunlarda standart bir fareden ya da hesaplı bir oyuncu faresinden bu modele geçince Age of Empires’daki çağ atlama hissiyatını yaşıyorsunuz.

Tasarım Özellikleri

Logitech G Pro Wireless fare 125 x 63.5 x 40 mm ebatlarında ve 80 gram ağırlığında. Yuvarlak hatlı, kubbeli ve üç ana fare tutuş tipine de uygun bir ergonomisi var. Siyah, üzerinde G logosu Lightsync aydınlatmalı, ancak genel hatlarıyla Pro adına yakışır, abartısız, az RGB’li, olgun bir tasarımı var. Logitech G Pro ürün ailesinin tamamı tasarım olarak bu olgun hatlara, renklere ve bir uyuma sahip. Ancak en sevilen yanı elbette performansı.

1000 Hz raporlama, 1 ms hız ile çok seri bir fare. LightSpeed kablosuz iletişim teknolojisi hiç gecikme olmadan, kablolu fareler ile aynı hızı sunuyor. Burada ince noktalar Logitech’in USB sürücüsünde, yazılım kısmında ve farenin iç elektronik aksamında yatıyor. Ancak sonuç basit, kabloyu masada sürüklemeden, çok geniş bir alanda ve hareket özgürlüğü ile oyun oynayabiliyoruz. Yumuşatma, hızlanma ya da filtreleme olmadığı özellikle sitesinde belirtilmiş, bu özetle gariplik olmayan bir fare demek. Yüzey tarama işlemi ne hareket yaparsanız kontrolde onu veriyor.

Batarya Kapasitesi

Hero sensörler eski nesil algılayıcılara göre çok daha düşük enerji tüketiyor, bu da şarj ömrünü uzatıyor. İçerisindeki dahili LiPo pil iki gün aralıksız oyun ile 48 saat çalışabiliyor. Ayrıca şarj kablosunu taktığınızda da kullanmaya devam edebiliyorsunuz. İçerisinde ARM bir işlemci ve dahili bellek ile 5 profil kaydı saklayabiliyor. Logitech yazılım ile makro ve ayar imkanı sunuyor.

Kutu İçeriği

Kutu içerisinden fare, 1.8 metre şarj kablosu, kablosuz USB alıcı ve micro USB’den Type-A’ye dönüştürücü bir adaptör çıkıyor. 2.4 GHz kablosuz ile bağlanan farenin alıcısını ister kablo ile masaya uzatıp yakın koyabilir, ister doğrudan kasa ya da laptopa takabilirsiniz. Bu adaptör ve vericiyi masaya koymanın en büyük avantajı, fareyi kolayca şarj edebilmek.

Kullanım Tecrübesi

Logitech G Powerplay destekli olduğu için, isterseniz hiç kablo takmadan doğrudan kablosuz şarj edebilirsiniz. Bunun için firmanın Powerplay fare altlığını kullanmanız gerekiyor.

Farenin altına baktığımızda buradaki yuvarlak kapağın altında iki mıknatıs ile tutunduğunu görüyoruz. Bu yuva aynı zamanda alıcıyı da saklamanıza imkan sağlıyor.

Alt kısımda 250 Km kaydırma ömrüne sahip olan kaydıraklar yer alıyor. Bunlar tükendiklerinde değiştirilebiliyor. Optik sensör, alt kapak yapısı, farenin yüksekliği ve kayma yapısı mükemmel. Sert ya da yumuşak fare altlıklarına ya da doğrudan masada, kullandığımız bütün yüzeylerde çok hızlı.

Farenin 80 gram ağırlığı kablosuz fare standartlarına göre oldukça hafif. Daha doğrusu eskiden böyleydi, şimdi oldukça standart. Kablolu fareler daha hafif olabiliyor ancak kablo özellikle rahat kayar yapıda olmadığında sürüklenme etkisi oluşturuyor. Bu bağlamda ağırlığı için normal diyebiliriz, şahsen bana çok hafif ve rahat geliyor. Bunun sebebi ağırlık dengesinin, iç aksamın dengeli dağıtılmış olması. Kullanırken farenin bir yöne doğru daha ağır olması, hızlı hareketlerde kendisini hissettiriyor.

Ergonomi

Logitech G Pro Wireless modelinin teknik olarak üst düzey sonuçlarının ötesinde en önemli avantajı ergonomisi. Bu kadar sade görünüp de bu kadar rahat olması, ergonomik olarak şekildeki detayların ve ölçülerin geniş kitlelere uyması çok iyi. İki elle de kullanılabilen simetrik şekli yanında, solda ve sağda bulunan tuşlar ile çok esnek. Mıknatıslı tuşları isterseniz çıkartıp yerlerine düz plastik takabiliyorsunuz. Bu sayede sol ya da sağ el kullanımında, diğer yanda yer alan tuşlara gereksiz ve hatalı basımları engelleyebilirsiniz.

Tuşların basım hissiyatları çok iyi ve net, hassas ayar yapılmış tuşların altındaki mekanik anahtarlar özellikle sol ve sağ tuşların sesinde, baskı noktasında ve hızında kendisini gösteriyor. Yan tuşlar da iyi ama esas olay ana iki tuş ve anahtarda.

Fare tekerleğinin tıklaması kısa, sert, işaret parmağınızla hafif yana doğru da basabiliyorsunuz. Biraz yüksek ve at arabası tekerleğini andırıyor, kazayla tıklanmıyor.

Sonuç Değerlendirmesi

Logitech G Pro Wireless artık biraz eski bir model olsa da hala zirvedeki modeller arasında yerini koruyor. Logitech G ailesinde ciddi sporcuların ve en iyi ergonomiyi, hızı, doğru takibi en hızlı şekilde isteyenlerin tercihi olmayı sürdürüyor. Ancak bu elbette fiyatı dert etmeyenler için geçerli, üst seviye oyuncu donanımlarında olay fiyat hesaplamaktan ziyade en iyi donanımlara sahip olmak.

1.150 TL vergiler dahil Türkiye fiyatı inceleme tarihinde 155 USD yapıyordu. Yurtdışı fiyatının da çıkışta 150 USD, günümüzde indirimlerle 100 USD yani 100-150 USD arası değiştiğini düşünürsek, Türkiye’deki vergilerle birlikte bakıldığında fiyatlandırması normal. Uzun süredir donanım fiyatlarına bakmadıysanız bunlar size garip gelebilir ancak mağazalarda biraz gezinince genel olarak durumu anlayacaksınız.

İndirim denk gelirse de 900 TL ve altına bulunursa pek düşünmeden alınacak bir model. Özellikle de uzun vadede sahip olan kullanıcıların deneyimleri bu modelin oldukça sağlam, uzun ömürlü olduğunu gösteriyor. Yani üst seviye bir ürün, inceleme tarihinde çok taze değil ama uzun vade kullanımda harcanan paranın hakkını veriyor.

Daha az bütçeniz varsa ve kablosuz, dehşet hızlı bir oyuncu faresi arıyorsanız pilli ve kablosuz Logitech G 305 modelini, daha da az bütçe için kablolu G203 LightSync’i rahatlıkla tavsiye edebiliriz. Her iki modeli de inceledik, hatta bu satırları size yazan editörün en sevdiği ve sık kullandığı farelerden birisi G305 modeli. G Pro Wireless kadar yuvarlak hatlara sahip olmasalar da, çift el kullanım simetrileri, Powerplay gibi özellikleri eksik olsa da sensör kalitesi ve oyun performansı açısından çok iyi seçenekler.

Logitech G Pro Wireless modelindeki temel eksiler çok basit, Type-C değil micro USB portu var, bu porttan artık sıkıldık. Rakiplerde artık hem 2.4 GHz, hem de Bluetooth görmeye başladık ama bu model sadece 2.4 GHz. Salt oyun turnuvası için bakarsanız BT gerekli mi tartışılır, ancak genel kullanımda esneklik sağlıyor. Batarya ömrü en uzun oyuncu faresi değil ama değişiklik şart değil.

Logitech bu modeli tazelemeye karar verirse portu değiştirmesi yeterli, kasanın tasarımını, tuş sıkılığını yani o hassas ayarı ve dayanıklılığı bozmamalı zira Pro Wireless çok başarılı bir fare. Fare dünyasında çok devrimsel yenilikler gelmediği sürece bu farenin ağırlığı, dengesi ve yapısı değişmemeli. Alışan oyuncular uzun yıllar bu fareyi piyasada bulup, çok eskiyen modeli yeni bir Pro Wireless ile değiştirebilmeli.

Artıları tekrar özetleyecek olursak tuş basım hissiyatını sağlayan ayarlanmış tuş gerginliği, ergonomik ve iki el ile de kullanılabilir yapısı, sensör ve performansıyla en üst seviyede yer alıyor.