Anasayfa Haber Haberler ve İlgi Alanları Özelliği Yakında Windows 10’a Geliyor

Haberler ve İlgi Alanları Özelliği Yakında Windows 10’a Geliyor

Haberler ve İlgi Alanları

Windows 10’a yeni gelecek güncellemeyle, görev çubuğuna Haberler ve İlgi Alanları özelliği geliyor.

Bir aylık aradan sonra Microsoft nihayet Windows 10 için yeni özellikleri denemeye başladı. Microsoft, Windows 10 21H2 Build 21286 ile, görev çubuğuna “Haberler ve İlgi Alanları” adlı yeni bir özellik getiriyor, bu da yakında haber başlıklarını birkaç tıklama ile okumaya başlayabileceğiniz anlamına geliyor.

Şirket, tüm dünyadaki haberlere görev çubuğundan hızlı bir şekilde erişebileceğiniz özelliği sunmaya hazırlanıyor. Herhangi bir farklı uygulamayı açma zahmeti olmadan mevcut hava durumunu, anlık haber güncellemelerini, canlı spor yayınlarını ve en son etkinlikleri iki tıkla, hızlı bir şekilde öğrenebileceğiz.

“Haberler ve İlgi Alanları” özelliği, Windows Arama ile Cortana’nın üzerine inşa edilmiş yapıda olmakla beraber, her kullanıcı için kişiselleştirilmiş içerikleri sunması beklenen bir haber besleme sistemi. Bu özelliğe, görev çubuğundaki hava durumu simgesinin üzerine geldiğinizde erişilebiliyor. Aynı zamanda bu sistem, Windows 10’da varsayılan olarak etkin halde bulunuyor. Ayrıca Windows işletim sistemine yerleşik olduğundan tamamen kaldırılması veya devre dışı bırakılması da mümkün değil.

Haberler ve İlgi Alanları
Haber Besleme Sistemi (Windows 10 Insider Build 21286)

Görev çubuğunda bulunan hava durumu simgesinin üzerine geldiğinizde dinamik olarak şekillenen haber içerikleri ve günlük hava durumu raporunu inceleyebiliyorsunuz. Eğer sadece haber akışına ulaşmak istiyorsanız ayrı bir simge oluşturup bu özellikten yine faydalanabilme imkanınız var. Görsellerde görüldüğü üzere her içerik türü kutu şeklinde kategorilere ayrılmış. Tasarım olarak sadelik ve basit bir kullanım benimsenmişe benziyor.

Microsoft, spor, hava durumu, eğlence, politika ve daha fazlası gibi popüler konularda başlıkları görüntülemek için Haberler ve İlgi Alanları haber besleme sisteminin rahatlıkla kullanabileceğini belirtiyor. Mevcut içerikleri beğenmediyseniz, kolay bir şekilde görüntülenmesini istediğiniz içerik türlerini ayarlayabiliyorsunuz. Bunun yanında yapay zeka da ilgilendiğiniz haberlere benzer haberleri daha çok ön plana çıkarmaya çalışıyor.

Bu güncellemenin ne zaman geleceği konusunda net bir tarih yok fakat belli kalite standartlarını geçmesi durumunda aylık zorunlu toplu güncelleme veya yeni özellik deneyimi paketi aracılığıyla herkese gönderilmesi muhtemel.