Anasayfa Haber MediaTek, Yeni Dimensity Yonga Setlerini Yakında Tanıtabilir

MediaTek, Yeni Dimensity Yonga Setlerini Yakında Tanıtabilir

MediaTek

Mobil cihazlara yönelik yonga seti üreticilerinden biri olan MediaTek, 20 Ocak’ta bir lansman etkinliği düzenleyeceğini doğruladı.

MediaTek, 20 Ocak’ta yeni bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Bu etkinlikte şirketin Dimensity serisine ait yeni bir yonga seti tanıtacağı söylentiler arasında. Bunun dışında MediaTek, etkinlik içerisinde gündeme getirilecek konunun “Sensation” olduğunu da belirtti. Sensation, üstün teknoloji ve gelişmiş bir deneyim getirecek yeni ürünlerle alakalı bahsedilecek başlıkları barındırıyor.

MediaTek tarafından yapılan bu lansman duyurusu, Dijital Chat Station tarafından daha önce paylaşılan sızıntının doğruluğunu kanıtlıyor. Bu sızıntıya göre söz konusu yonga seti, Ocak ayı sonunda kullanıma sunulacak MT689x. Bu aynı zamanda şirketin 6nm olarak üretilen ilk yonga seti olma özelliği taşıyor. Lansmanda tanıtılması planlanan iki yeni Dimensity serisine ait yonga seti var. Bunlardan biri ARM Cortex-A78 çekirdeğini kullanan MT6893. Diğer yonga seti hakkında ise bilgi maalesef yok. Ayrıca her ikisinin de 6nm işlem teknolojisiyle üretileceğini belirtelim.

MediaTek
MediaTek Dimensity Yonga Seti

Yonga setlerinin grafik işleme için Mali G77 GPU ile gelmesi muhtemel. Raporlar ayrıca, yaklaşan MediaTek yonga setinin yeni piyasaya sürülen vivo X60 serisine güç veren Samsung Exynos 1080 ile aynı tasarım konfigürasyonuna sahip olacağını gösteriyor. Ayrıca bilmeyenler için hatırlatalım, MediaTek’in Dimensty serisi mobil yonga setleri, yeni nesil 5G iletişim teknolojisi desteğini de sunuyor.

MediaTek şu ana kadar Dimensity serisinde fiyat performans cihazları ve orta segment seviyesi telefonlarda yer alabilecek yonga setlerini üretti. Artan satışlar sayesinde şirket TSMC’nin üçüncü en büyük müşterisi konumuna geldi. Birkaç ay önce 2020’nin üçüncü çeyreğinde Qualcomm’u başarıyla geride bırakarak akıllı telefon yonga setlerinin lider tedarikçisi de seçilmişti.