Anasayfa Haber Qualcomm, Ses Dalgalarıyla Çalışan 2. Nesil Parmak İzi Sensörünü Duyurdu

Qualcomm, Ses Dalgalarıyla Çalışan 2. Nesil Parmak İzi Sensörünü Duyurdu

Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2

Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2 yüzde 50 daha hızlı, yüzde 77 daha büyük.

Qualcomm, en yeni parmak izi okuyucu sensörünü duyurdu. Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2, parmak izini kir olsa bile tarayabilme yeteneğine sahip. Örneğin sensör, kullanıcının eli ıslakken bile çalışabiliyor. Doğru bir görüntü elde etmek içinse parmağınızdaki sırtlar, çukurlar ve gözenekler ultrasonik dalgalar ile taranıyor.

Yeni nesil sensör daha geniş bir yüzey alanına sahip ve çok daha hızlı. Hatırlarsanız ilk nesilde hız konusu şikayet konusu olmuştu. Bunları dikkate alan Qualcomm, ikinci neslin yüzde 50 daha hızlı olduğunu belirtiyor. Boyut ise 8 x 8 milimetre ile yüzde 77 daha büyük. Bu daha geniş yüzey alanı, sensörün 1.7 kat daha fazla biyometrik veri okumasına olanak sağlıyor. Ayrıca sensörün 0.2 milimetre ile daha ince olduğunu belirtelim.

Qualcomm, 3D Sonic Sensor Gen 2‘nin 2021 yılının başlarında gelebileceğini paylaştı. Bu da ikinci nesil sensörü, Galaxy S21 modelinde görebileceğimizi akıllara getiriyor. İlk neslin Galaxy S10, Galaxy Note 10, Galaxy S20 ve Galaxy Note 20 modellerinde kullandığını da not olarak düşelim.