Anasayfa Haber AMD, Ryzen 5000 İşlemciler İçin 95 Dereceyi Normal Görüyor

AMD, Ryzen 5000 İşlemciler İçin 95 Dereceyi Normal Görüyor

AMD’den Robert Hallock, Reddit üzerinden yapmış olduğu açıklamalarla beraber Ryzen 5000 işlemciler için AMD’nin 95 dereceyi normal olarak gördüğünü ifade etti.

AMD’nin Zen 3 mimarili Ryzen 5000 serisi işlemcileri hakkında Reddit üzerinden bir takım açıklamalarda bulunan AMD’den Robert Hallock, Zen 3 mimarili Ryzen 7 ve Ryzen 9 modelleri için şirketin 90-95 dereceyi normal olarak tanımladığını ifade etti.

Üst düzey Ryzen işlemcilerinin daha yüksek sıcaklıklarla çalışması hakkında gelen soru üzerine açıklamalarda bulunan Hallock, özellikle 5800X, 5900X, 5950X gibi işlemciler için 90 dereceye kadar olan sıcaklıkların tamamen normal olduğunu ve tam yük açısından dikkate alındığını belirtti.

Zen 3 mimarili işlemciler için hangi sıcaklıkların normal olduğunu ifade eden bir soruya ise Hallock’un 90 ila 95 dereceye kadar olan sıcaklıkları tipik olarak tanımladığını da gözlemlemekteyiz. Bunun yanı sıra işlemcilerin bu sıcaklık değerlerini göz önünde bulundurarak tasarlandığına da dikkat çeken Hallock, bu sıcaklıkların AMD için gayet normal olduğunu da söyledi.

AMD Ryzen 5000 Sıcaklık

Aynı zamanda Hallock, Ryzen işlemcilerin silikon ve donanım yazılımının, işlemci performansını en üst seviyelere taşımak adına yüksek sıcaklıklarda ve yüksek frekans saatlerinde çalışmak için tasarlandığına da özellikle dikkat çekiyor.

Bu kısımdaysa kullanıcıların belirtilen maksimum sıcaklık sınırına yaklaştıklarında endişelenmemeleri konusunda da uyaran yetkili, tam yükte çalışan Zen 3 mimarili Ryzen 5000 işlemciler için bu değerlerin oldukça normal olduğunun da yeniden altını çizdi.