Anasayfa Etkinlik CES HDMI 2.1 Destekli ASUS ROG Swift PG32UQ Oyun Monitörü Tanıtıldı

HDMI 2.1 Destekli ASUS ROG Swift PG32UQ Oyun Monitörü Tanıtıldı

ASUS ROG Swift PG32UQ

ASUS ROG Swift PG32UQ oyun monitörü, hem yeni nesil konsol hem de PC oyuncuları için üst düzey performans vadediyor.

ASUS tarafından CES 2021 etkinliğinde yüksek dinamik aralıklı (HDR) 4K grafikler ve HDMI 2.1 üzerinden yüksek tazeleme oranı ihtiyaçlarını karşılayacak ASUS ROG Swift PG32UQ oyun monitörü tanıtıldı.

ASUS ROG Swift PG32UQ Özellikleri

PG32UQ oyun monitörü 32 inç ekran boyutuna sahip ve 4K (2560 x 1440p) çözünürlükte. 138 PPI yoğunluk ise keskin bir resim sunarken metin ve kullanıcı arayüzü öğelerinin ölçeklendirilmeden okunabilir olmasını sağlıyor. Ayrıca, IPS panel griden griye sadece 1 ms‘lik yanıt süresi sunuyor.

ROG Swift PG32UQ tarafından görüntülenen parlak tonlar, sinematik DCI-P3 renk alanının yüzde 98‘ini kapsıyor. Monitörün geniş renk yelpazesi, renk doğruluğu ve yüksek parlaklık detayları sayesinde VESA DisplayHDR 600 uyumluluğuna sahip olduğunu da belirtelim.

PG32UQ, yeni nesil konsollarla tam uyumluluk için içinse otomatik düşük gecikme modu, değişken yenileme hızları ve yüksek 120 Hz yenileme hızı gibi oyun dostu özellikler için tak ve çalıştır desteğine sahip iki HDMI 2.1 bağlantısı bulunduruyor. PC oyuncuları ise yüksek bant genişliğine sahip DisplayPort 1.4 girişlerini de kullanabilecek. Bu bağlantı noktaları, 4K ve 144Hz’de bile piksel başına tam renk üretimi sağlamak için VESA Ekran Akışı Sıkıştırma (DSC) kullanıyor.

Oyun monitörü, AMD FreeSync Premium Pro teknolojilerini desteklemenin yanı sıra, NVIDIA G-Sync uyumluluk sertifikası devam ettiriyor. Özel ELMB Sync teknolojisi ise kare hızları zaman içinde değişse bile mümkün olan en net hareket için PG32UQ’da etkinleştirilebiliyor.

ASUS Variable Overdrive teknolojisi ise bir pikselin LCD panelde bir renkten diğerine geçmesi için geçen süreyi azaltmak için kullanılıyor. Çok yüksek FPS’de çalışan hızlı bir oyun, daha yüksek bir overdrive ayarıyla daha iyi görünürken, 60 FPS’de çalışan grafiksel olarak yoğun bir oyun aynı ayarda aşırı hız yapaylıkları sergileyebliyor. Beş seviyeli Değişken Overdrive kontrolü, ekrandaki içeriğin ideal bir görünümü için yenileme hızı aralığında özelliğin agresifliğini daha fazla ayarlamanıza izin veriyor.

Monitörün sibernetikten ilham alan kasası, yüksekliği ayarlanabilir ayağı ve arkadaki ROG logosundaki Aura Sync aydınlatması ile oldukça şık olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Ek olarak, bir çift USB bağlantı noktası ve bir kulaklık çıkışı çevre birimleri için de uygun bağlantılar sunuyor. Özel GamePlus ve GameVisual özellikleri, içeriğe özgü profiller, FPS sayaçları, nişangah yerleşimleri ve çok daha fazlası gibi OSD yazılım kolaylıkları da her zamanki gibi mevcut.

ROG Swift PG32UQ Fiyatı ve Çıkış Tarihi

ROG Swift PG32UQ fiyat ve çıkış tarihi bilgileri ise henüz açıklanmış değil. Ancak 2021’in ilk çeyreğinin sonunda çıkacağını söyleyebiliriz.