Anasayfa Haber Samsung Galaxy Z Fold 2 için Android 11 Güncellemesi Başladı

Samsung Galaxy Z Fold 2 için Android 11 Güncellemesi Başladı

Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 2, nihayet tam sürüm Android 11 güncellemesine kavuştu.

Samsung, en sonunda Galaxy Z Fold 2 için One UI 3.0 içeren Android 11 güncellemesinin tam sürümünü yayınlıyor. Android 11 tabanlı güncelleme, ilk olarak Almanya’daki kullanıcılara sunulmaya başladı ve Ocak 2021 güvenlik yamasını içeriyor. Henüz diğer pazarlarda güncellemenin başlamadığını belirtelim. Ancak Almanya’da başlamış olması, ülkemiz dahil diğer ülkelerdeki kullanıcıların da bu güncellemeyi yakın zamanda alacağının bir işareti.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Galaxy Z Fold 2, kutudan Android 10 tabanlı One UI 2.5 arayüzü ile 18 Eylül’de piyasaya sürülmüştü. Şirketin tüm amiral gemisi akıllı telefonlarında uyguladığı politika sayesinde, yeni katlanabilir akıllı telefon da Samsung’un üç nesil güncellemelerinden yararlanabilecek. Bu da bu telefon için Android 11, Android 12 ve Android 13’ü beklediğimiz anlamına geliyor.

galaxy z fold 2 android 11

Katlanabilir akıllı telefon için ilk büyük güncellemelerden biri Ekim ayı sonlarında piyasaya sürülmüştü. Bu güncelleme, 21 adet güvenlik açığını düzelten Ekim 2020 güvenlik yamasını içeriyordu. Bu güvenlik açıklarından biri, “Güvenli Klasör” erişimi ile ilgiliydi ve güncelleme ile bu sorunlar çözülmüştü. Samsung, bu güncellemenin ardından, yeni bir güncelleme daha yayınlayarak Kasım 2020 güvenlik yamasını da telefon için kullanılabilir hale getirmişti. Aynı durum Aralık ayı için de geçerli oldu ve telefon Aralık 2020 güvenlik yamasını da Android 11 olmadan aldı.

Samsung’un Galaxy Z Fold 2 için yayınladığı en büyük güncellemelerden biri ise Kasım ayının sonlarında yayınlanan, Android 11 tabanlı One UI 3.0 genel beta programının yayınlanmasıydı. Şirket, Android’in yeni sürümünü Galaxy Z Fold 2 kullanıcılarının da deneyimlemesi için beta programını oldukça erken başlatmıştı. Şimdi ise yeni güncelleme, tam sürüm olarak kullanıcılar için kullanılabilir hale geldi.

Son olarak, Galaxy Note 10 kullanıcıları için Android 11 güncellemesinin ülkemizde yayınlanmaya başladığını hatırlatalım.