Anasayfa Haber CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 İçin Bir Kez Daha Özür Diledi

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 İçin Bir Kez Daha Özür Diledi

Cyberpunk 2077 özür

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 için bir kez daha özür dilerken, oyunu düzeltmek için kararlı oldukları mesajını verdi.

CD Projekt RED kurucu ortağı Marcin Iwinski tarafından stüdyonun Cyberpunk 2077 oyununu önceki nesil konsollara getirme görevini hafife aldığını kabul eden ve oyun üzerindeki çalışmaların devam edeceğine söz veren yeni bir tabiri caizse özür videosu paylaşıldı.

Yayınlanan video ayrıca, konsol inceleme kodlarının neden PC’den daha sonra dağıtıldığına dair soruları da ele alıyor. Ek olarak, planlanan yeni nesil konsol güncellemesini 2021 yılının ikinci yarısındaki bir zamana iten yeni bir DLC yol haritası da paylaşılmış durumda.

Cyberpunk 2077 Ne Zaman Düzelecek?

Hatırlarsanız, Cyberpunk 2077 incelemeleri tartışmalara yol açmıştı. PC ve konsol incelemeleri arasındaki keskin bir fark bulunuyor. PC sürümü Metacritic‘te 86/100 toplam puana sahipken, PlayStation 4 için 56 ve Xbox One içinse 61 puan puan verilmişti. PC inceleme anahtarlarının konsol kodlarından daha önce gönderilmiş olması da bazı hayranlara stüdyonun kasıtlı olarak düşük performans alacağı şeyleri gizlemeye çalıştığını düşündürdü.

cyberpunk 2077 güncelleme yol haritası

Bu konuda Iwinski, “Konsollar için inceleme sürecine gelince, PC kodlarının gönderildiği aynı zamanda, oyunun kalitesini eski nesil konsollarda iyileştirmek için hala çok çalışıyorduk” diyor. Iwinski, ilk gün güncellemesi için çalıştıkları her fazladan günde gözle görülür bir iyileşme sağlandığı ve bu nedenle 8 Aralık tarihinde yani planlandığından daha geç olan incelemeler için konsol kodları göndermeye başlandığını da sözlerine ekliyor.

Gelişmeler, CD Projekt’i kısa vadeli DLC planlarını yeniden gözden geçirmeye de zorlamışa benziyor. Söz verilen ücretsiz DLC hala yolda olsa da, öncelik oyunu düzeltmeye kaydırılmış durumda. Yeni nesil konsol güncellemesi de ileri bir tarihe atıldı. Stüdyo, Cyberpunk 2077’yi mümkün olan en kısa sürede PlayStation Store‘a geri getirmek için de çalıştıklarının altını çiziyor.