Anasayfa Etkinlik CES Dünyanın İlk Akıllı Parfümü: Ninu

Dünyanın İlk Akıllı Parfümü: Ninu

Akıllı Parfüm Ninu

Yapay zekadan faydalanan akıllı parfüm Ninu, ilgi çekici bir inovasyon ürünü olarak CES 2021 etkinliğinde sergilendi.

Her sene teknoloji alanında yeniliklerin sergilendiği CES fuarı, bu yıl pandemiden dolayı sanal ortamda gerçekleştiriliyor. CES 2021’de tanıtılan ve “Dünyanın ilk akılı parfümü” olarak nitelendirilen Ninu, kullanıcılara günümüze kadar olan parfüm kullanımının dışına çıkacak bir deneyim sunuyor.

Hayatımızdaki her eşyanın akıllı olması artık alışkanlık haline gelse de, parfümün akıllısının olacağı düşünülmesi zor bir yenilikti. Kozmetik sektörünü bambaşka bir hale getireceği düşünülen Ninu, yapay zekaya sahip bir uygulama ile senkronize edilmiş, aynı kapta bulunan üç farklı koku arasından seçim yapmanıza olanak tanıyan bir cihaz. Aynı zamanda bu kokuların kişiselleştirilmesini de sağlayan parfüm cihazı; üç farklı kokunun birleştirilerek, binlerce farklı kombinasyonla, her güne özel farklı bir tarzda koku hazırlanmasına da izin veriyor. Parfümünüz bittiğinde de akıllı telefonunuza bildirim gönderilmesini sağlayan uygulama, içinde efektif özellikleri de barındırıyor. Parfüm bittiğinde ise haznenin doldurulmasının oldukça kolay bir işlem olduğunu da belirtelim.Akıllı Parfüm Ninu

Ninu sadece kullanıcılarının deneyimine bağlı kalmadan geliştirilmiş. Parfümün içeriğinde bulunan bileşenlerin tamamen insan ve doğa sağlığına uygun olduğu özellikle belirtilerek; ftalat, sülfat ve paraben gibi zararlı maddelerin bulunmadığı da ekleniyor.

Geliştiricilerin söylediğine göre, küresel kozmetik endüstrisi her yıl yaklaşık olarak 120 milyar ambalaj ünitesi üretiyor, bu da devam ederse 2050 yılına kadar 12 milyar ton plastik anlamına geliyor. Gezegenimizi bu tehlikeden korumak için tüketici alışkanlıklarının yeniden dizayn edilmesi gerekmekte. Bunun için Ninu parfüm şişesi bittiğinde geri doldurabilme şansı da olduğundan, atık oranı oldukça düşürülmüş olacak. Diğer yandan Ninu parfüm şişeleri geri dönüştürülmüş cam malzemelerden üretildiğinden, doğaya zarar da en aza indirgenmiş durumda.

Son olarak, Ninu’nun ne zaman satışa çıkacağının henüz belli olmadığını belirtelim.