Anasayfa Haber Qualcomm, Yonga Tasarım Firması Nuvia’yı Satın Aldı

Qualcomm, Yonga Tasarım Firması Nuvia’yı Satın Aldı

Qualcomm

Qualcomm, Nuvia’nın CPU’larını tüm ürün portföyüne dahil etmeyi planlıyor.

Qualcomm bugün çip tasarımcısı Nuvia‘yı yaklaşık 1.4 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Qualcomm, Nuvia’nın CPU ve teknoloji tasarım ekibinin satın alınmasının şirketin “yeni nesil 5G taleplerini karşılamasına” yardımcı olacağını belirtti.

Snapdragon yonga setleriyle bilinen Qualcomm, Nuvia’nın CPU’larını, akıllı telefon çiplerini, yeni nesil dizüstü bilgisayar işlemcilerini, gelişmiş sürücü destek sistemlerini ve ağ sistemleri dahil olmak üzere tüm ürünlerini kendi bünyesine kattı. Nuvia’nın kurucuları Gerard Williams, Manu Gulati, John Bruno ve çalışanları, satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Qualcomm’a katılacak.

Qualcomm ve Nuvia

Qualcomm’un başkanı ve CEO-Elect olarak görevini sürdüren Cristiano Amon, “5G, bilgi işlem ve mobil mimarilerin yakın zamanda kullanımının artması ve mobil teknolojilerin diğer endüstrilere yayılması bizim için önemli fırsatlar” dedi. Konuyla alakalı açıklamalarına devam eden Amon, “Nuvia ekibi kendini kanıtlamış yenilikçi bir anlayışla gelişmekle beraber, Qualcomm gibi, lider teknoloji ve ürünler yaratmada sağlam bir altyapıya sahip. Nuvia ile birlikte bilişim sektörünü yeniden tanımlamak, iş ortaklarımıza yenilikçiliği teşvik etmek ve 5G’nin getirileriyle yeni bir ürün sınıfı sunma gibi hedeflerimiz için çok iyi bir konumdayız.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

İki şirketin tek çatı altında buluşmasını Qualcomm’un iş ortakları da kutladı. Web sitesinden yapılan duyurudan sonra Google’dan Bosch’a kadar birçok teknoloji devi, bu olumlu durumun Qualcomm ile çalışmalarına oldukça olumlu yansıyacağını düşündüğünü ifade etmekle birlikte tebrik mesajlarında bulundu.