Anasayfa Haber Yeni Asus ROG Zephyrus G15 ve G14 Modelleri Duyuruldu

Yeni Asus ROG Zephyrus G15 ve G14 Modelleri Duyuruldu

Yeni Asus ROG Zephyrus G15 ve G14 modelleri resmi olarak tanıtıldı.

AMD Ryzen 9 4900HS işlemcili Asus ROG Zephyrus G14, 2020 yılının en iyi dizüstü bilgisayarları arasına girmeyi başarmıştı. Bugün ise Asus ROG Zephyrus G15 ve G14 modellerinin en son AMD ve NVIDIA yongalarıyla güncellenmiş versiyonları tanıtıldı.

Yeni işlemci seçeneklerinin yanı sıra, kullanıcılara yeni ekran seçenekleri de sunan Asus, bu kısımdaysa güncellenen G14 modelinin 2K çözünürlüklü 144 Hz’lik bir ekranla beraber geldiğini söylüyor. G14’ün bu ekranı aynı zamanda DCI-P3 renk gamına da destek sunuyor. Bunun yanı sıra Asus’un açıklamalarına göre G14’ün DCI-P3 renk gamının tamamını kapsayan 2K 120 Hz’lik bir ekran seçeneği de bulunuyor.

ROG Zephyrus G15 modeli ise yapılan açıklamalara göre, DCIP-3 renk gamının tamamını kapsayan 165 Hz ekran yenileme hızına sahip olan QHD bir ekran seçeneğiyle birlikte geliyor.

Aynı zamanda şirket tarafınca yapılan açıklamada G14’ün kapağındaki Anime Matrix adı verilen LED ışıklarına da yeni animasyonlar eklediğini de ifade ediliyor. Böylece kullanıcılar Anime Matrix’te daha fazla kişileştirme seçeneğine ulaşabiliyorlar.

Yeni ASUS ROG Zephyrus G15
Yeni ASUS ROG Zephyrus G15

Bunun yanı sıra Asus, G15 modelinin tasarımında da bazı değişliklere gittiğini de söylüyor. Aynı zamanda G14’ün ErgoLift menteşesini klavye zeminden biraz yükselttiğini de ifade eden şirket, yapılan değişiklikler sonucunda kullanıcılara yüzde 20 oranında daha büyük bir dokunmatik yüzey de sunduklarını belirtiyor. Ayrıca cihaz üzerindeki mikrofon sayısını da artırdığını belirten şirket, mikrofon sayısını ise ikiden üçe çıkarttığını ifade ediyor.

AMD ve NVIDIA’nın son işlemcileriyle güncellenen G14 ve G15 modellerinde 90Wh’lık bir pile yer verilmiş. Asus tarafınca paylaşılan verilere göre, G15 modelinin tam olarak şarj edildiğinde 10 saatlik bir pil ömrünü de kullanıcılara sunduğu belirtiliyor. Aynı zamanda serinin her iki modelinde de Dolby Atmos yazılımı destekleyen hoparlörler yer alıyor.

Yeni Asus ROG Zephyrus G15 ve G14 Modelleri Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Asus, yeni nesil modellerin çıkış tarihi hakkında net bir açıklama yapmadı. Ancak, şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yeni nesil modellerin bu yılın ilk çeyreğinde piyasaya sunulacağını belirtelim.