Anasayfa Haber YouTube Alışveriş Özelliği Test Aşamasında

YouTube Alışveriş Özelliği Test Aşamasında

Youtube Alışveriş

Google, Youtube Alışveriş özelliğiyle videolarda bulunan öğelerin satılmasını sağlayacak.

Youtube’un test özellikleri ve deneyler merkezindeki duyuruya göre, geliştiricilerin video platformu üzerinden alışveriş yapmanın yeni bir yolu üzerinde çalıştığı paylaşıldı. Youtube alışveriş olarak isimlendirilen bu özelliğe göre, içerik üreticilerinden videolarına “belirli ürünler” eklemeleri isteniyor. İzleyiciler, video izleme esnasında içerik üreticileri tarafından belirlenen ürünlerin satış sayfalarını video içerisine yerleştirilmiş bağlantı aracılığıyla görebilecekler.

Paylaşılan duyuru metninde “YouTube’da alışveriş yapmanın yeni bir yolunu test ediyoruz: Kullanıcıların YouTube videolarında öne çıkan ürünleri kolayca keşfetmeleri ve satın almaları için yeni bir yol deniyoruz. Bu pilot programda yer alan belirli içerik oluşturucular, videolarına seçilen bazı ürünleri ekleyebiliyorlar. İzleyiciler, videonun sol alt köşesindeki alışveriş çantası simgesini tıklayarak öne çıkan ürünlerin bir listesini görebilecek. Ayrıca buradaki alandan o ürünlerle ilgili daha fazla bilgi, ilgili videolar ve satın alma seçenekleri görmek için her ürünün sayfasını inceleyebilme imkanı bulunuyor. Şu anda bu özelliği sınırlı sayıda içerik oluşturucu ile denemekteyiz. Bahsettiğimiz alışveriş butonu özelliğini ise sadece ABD’deki kullanıcılar; iOS, Android ve masaüstünde görebilirler.” açıklaması yapıldı.

Youtube Alışveriş

YouTube, Ekim 2020’de kanal sahiplerinden videolarında yer alan ürünleri Google’ın analiz ve alışveriş araçlarına bağlayarak etiketlemelerini ve bu süreci takip etmelerini istedi. O zamanlar Google’ın nihai hedefi, yalnızca diğer sitelerdeki öğelerin reklamını yapmak yerine doğrudan YouTube aracılığıyla ürün satılmasını sağlamaktı. Hatta bir YouTube sözcüsü, şirketin bu işlevsel özelliği birkaç kanalla test ettiğini doğrulamıştı. Nedeni bilinmez, o zamanlar konuyla alakalı daha fazla ayrıntı paylaşmamayı tercih etmişti. Sürecin ayrıntıları şimdi ortaya çıkmış oldu.

Bu özelliği henüz çalışırken görmemiş olsak da; bu sistemin temeli, Google Arama’da oldukça fazla şekilde kullandığımız Google Alışveriş’e dayanacaktır. Google Alışveriş’i, ülkemizde bulunan çoğu e-ticaret sitelerindeki mağazaların birleşik bir vitrini olarak zaten kullanıyoruz. YouTube’a, Google alışveriş entegre edilirse şirket bakımından sonuçları oldukça olumlu işleyecektir.