Anasayfa Video Anker Eufy RoboVac 11S Akıllı Robot Süpürge Ön İnceleme ve Kullanıcı Rehberi

Anker Eufy RoboVac 11S Akıllı Robot Süpürge Ön İnceleme ve Kullanıcı Rehberi

1699 TL’ye satın alınan robot süpürgeyi kutusundan çıkartıp çalıştırıyor, özelliklerine bakıyoruz. Anker Eufy RoboVac 11S modeli, uygulamasız, uzaktan kumandalı bir model.

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

RoboVac 11S bu açıdan gelişmiş modeller kadar seçenek sunmasa da henüz akıllı telefon kullanmayan ya da mekanik cihazlara daha alışkın yaşlılara daha uygun modeller arasında yer alıyor. 2000 TL altı robot süpürgeler içerisinde çok satan RoboVac 11S’in kurulumu, kullanımı, özellikleri bu ön inceleme videomuzda.

Aslında şarj istasyonuna koyup, arada bir başlatma tuşuna basarak en basit şekilde tamamen otomatik modda kullanabilirsiniz. Ancak isterseniz uzaktan kumanda ile tek oda temizliği, bir bölge süpürme, sadece oda kenarlarından gezerek temizlik gibi seçenekler ve hatta istediğiniz saatte otomatik başlamasını programlama imkanı var. Ancak uygulaması olmadığı gibi evde gitmemesini istediğiniz bölgeleri de fiziksel engel koymak dışında sınırlandıramıyorsunuz.

Rastgele dolaşan Random Pattern bütün modellerde olduğu gibi nereye gideceğini de tahmin edemiyorsunuz. Algoritması eninde sonunda bütün alanı temizleyip süpürgeyi otomatik olarak şarjı bitmeden yuvaya döndürüyor. Uzun vadede HEPA filtresini ve alt ana fırça ile öndeki iki yan fırçayı yıprandıkça değiştirmeniz gerekiyor.

Toz torbası yok, tankı var ve bunun kapasitesi de kısıtlı. Bu yüzden tankı boşaltıp, arada ana fırçaya dolanan saçları elle ayıklamak zahmeti var. Sensörleri ve süpürge kasasını da kuru ya da az nemli bir bez ile arada bir temizlemeniz gerekiyor. Sensörler temizse etrafa çok yumuşak dokunuyor, sert çarpmıyor ve yüksekten aşağı uçmuyor. Bu robot süpürgeler en güçlü elektrik süpürgeler kadar güçlü olmasalar da siz yorulmadan, her gün dökülen tozları topluyorlar.

Derin halı temizliği tatmini sunmuyorlar ancak aynı halı her gün otomatik olarak süpürüldüğü için, bir süre sonra hep temiz bir ev tatmini alıyorsunuz. Yani robotun başarısı tek geçişte temizlikten çok otomatik ve ısrarcı, yorulmayan yapısı diyebiliriz. Ali Güngör’ün Notu: Bu süpürgeyi bir yakınıma hediye olarak aldım. Almadan önce ürünü araştırdım, hediye edeceğim kişi de inceleme yapmamı rica etti. Bu ön incelemeye bir kullanıcı kılavuzu ve rehber olarak bakabilirsiniz. Video sayesinde nasıl kullanılacağını öğrenebilirsiniz.

Bunu özellikle belirtiyorum zira yorumlarda hediye edeceğim bir şeyi neden önceden kullandığımı merak edebilirsiniz. Ürün kutusunda sıfır ve tozsuz olarak gitmeyecek, doğru, ancak alan kişi nasıl kullanacağını kolayca öğrenebilecek. Önceden izin aldığım için gönlüm ferah. Bunun kısıtlı bir süre deneyime dayanan bir ön inceleme ve rehber olduğunu da hatırlatalım, uzun vade deneyimleri ancak yorum olarak ekleyebileceğiz ve kuvvetle muhtemel bu ürünle ilgili başka bir video olmayacak.

Artılar: Kumanda ile yönlendirme gecikmesi düşük, kullanımı basit, her kullanıcıya uygun, fiyatına göre motor gücü, ses seviyesi gayet iyi.

Eksiler: Toz haznesi kapak menteşeleri çok güçlü durmuyor, boşaltırken dikkat etmek gerekiyor. Bütün tüylü ana fırçalar gibi bunda da saçların fırçadan toplanması gerekiyor.