Anasayfa Haber Samsung ISOCELL HM3 108 MP Mobil Görüntü İşlemcisi Duyuruldu

Samsung ISOCELL HM3 108 MP Mobil Görüntü İşlemcisi Duyuruldu

Samsung ISOCELL HM3 108 MP

Samsung ISOCELL HM3 108 MP, daha keskin ve daha canlı görüntüler vaat ediyor.

Samsung tarafından Galaxy S21 serisinin duyurulmasının ardından şimdi de yeni bir mobil görüntü işlemcisi hakkında detaylar paylaşıldı. Yeni akıllı telefonlar içerisinde gelecek olan Samsung ISOCELL HM3 108 MP, daha hızlı otomatik odaklama ve genişletilmiş dinamik aralık ile ultra yüksek çözünürlükte daha keskin ve daha canlı görüntüler yakalayabilecek.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

HM3’ün yeteneklerinden birisi Akıllı ISO Pro olarak adlandırılıyor. Bu özellik hem yüksek hem de düşük ISO’da bir kare yakalıyor ve bunları 12 bit renk derinliği ve azaltılmış gürültü ile tek bir görüntüde birleştiriyor. Bu sayede yeni akıllı telefonlara sahip olanlar, karışık ışıklı ortamlarda daha iyi çekimler yapabilecek.

Samsung’a göre, 12 bit renk derinliği kullanan görüntüler 68 trilyondan fazla renk içeriyor. Bu, sırasıyla 1 trilyon ve 16 milyondan fazla renk kullanan 10 bit ve 8 bit üzerinde büyük bir artış olarak nitelendiriliyor. Daha büyük renk havuzu sayesinde daha iyi, daha gerçekçi fotoğraflar çekmek mümkün olacak.

9 piksel gruplamayı kullanan 108 MP HM3, herhangi bir görüntü bozulmasını en aza indirerek 108 MP ve 12 MP çözünürlükler arasında kesintisiz geçişlere izin veren 12 MP görüntü sensörünü taklit edebilecek nitelikte. Samsung, HM3’ün enerji tasarrufu sağlayacak şekilde optimize edildiğinin altını çiziyor. Bu optimizasyon da sık sık çekim yapıldığında bataryanın daha uzun süre dayanacağı anlamına geliyor.

Samsung ISOCELL HM3 108’i ilk olarak hangi cihazlarda göreceğimiz ise şimdilik detaylandırılmıyor.