Anasayfa Haber Intel H570 ve B560 Anakartlara RAM Hız Aşırtma Desteği Geldi

Intel H570 ve B560 Anakartlara RAM Hız Aşırtma Desteği Geldi

Intel H570 ve B560 RAM hız aşırtma desteği

Daha önceden Z serisi anakartlar için sunulan RAM hız aşırma desteği sonunda Intel H570 ve B560 anakart modellerine de geldi.

Bildiğiniz gibi Intel’in bir süredir B ve H serisi için RAM hız aşırtma desteği sunacağı iddia ediliyordu. Ortaya atılan bu iddialar Intel B ve H serisi anakart kullanıcıları tarafından merakla takip edilirken, şirket sonunda beklenen açıklamayı yaptı. Intel tarafından yapılan açıklamayla beraber, uygun fiyatlı Intel H570 ve B650 anakart modellerinin de artık RAM hız aşırtmayı desteklediğini müjdeledi.

Intel tarafınca yayınlanan dokümanla beraber resmiyet kazanan bu destekle birlikte, artık H570 ve B560 anakartlarında da RAM’ler yüksek frekans hızında çalışabilecek.

Intel H570 ve B560 RAM hız aşırtma desteği
RAM hız aşırtma desteği

Bunun yanı sıra söz konusu destekle ilgili bazı önemli detayları da kullanıcılarla paylaşan Intel, bu kısımdaysa H570 ve B560 anakartlarında RAM hız aşırtması yapılabilmesi için kullanıcıların Core i5 ve üzeri bir işlemciye sahip olması gerektiğini de ifade ediyor.

Core i3 ve altı işlemcilere sahip olan kullanıcıların bu destekten yararlanamayacağını da söyleyen şirket, bu modellere sahip olan sistemlerdeki RAM’lerin maksimum 2666 MHz’de çalışacağını da belirtiyor.