Anasayfa Haber RTX 30 Serisi Mayıs Ayına Kadar Stok Sorunu Yaşayabilir

RTX 30 Serisi Mayıs Ayına Kadar Stok Sorunu Yaşayabilir

RTX 30 serisi stok sorunu

NVIDIA’nin Finans Müdürü Colette Kress, RTX 30 serisi modellerinin Mayıs ayına kadar stok sorunu yaşayabileceğini dile getirdi.

Yeni nesil ekran kartları ile sektöre damgasını vuran NVIDIA, bildiğiniz üzere kullanıcılardan gelen yoğun talepler üzerine stok sorunu ile karşı karşıya kalmıştı. Bu stok sorunları ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulunan şirketin finans müdürü ise, stok sorunlarının bir süre daha devam edeceğini ifade etti.

J.P. Morgan tarafından düzenlenen bir teknoloji ve otomobil konferansında konuşan NVIDIA’nın finans müdürü Colette Kress, oldukça yoğun bir talep ile karşı karşıya kaldıklarını ve stoklarının gelen bu yoğun talebi karşılayacak durumda olmadığını belirtti. Bu kısımdaysa halihazırda çok fazla stoklarının olmadığını dile getiren Kress, bu durumun ise yılın ilk çeyreğine kadar devam edeceğinin de altını özellikle çizdi. Bu da NVIDIA’nın Nisan-Mayıs ayına kadar stok sorunu yapabileceği anlamına geliyor.

RTX 30 serisi stok sorunu
RTX 30 serisi stok sorunu

Bunun sıra NVIDIA’nın stok sorununu çözmek adına oldukça yoğun bir mesai harcadığını da söyleyen Kress, yaşanılan bu stok sorununu iyileştireceklerini de belirtti.

Bildiğiniz gibi NVIDIA kısa bir süre önce 12 GB VRAM’li RTX 3060‘ı lanse etmişti. Yeni nesil ekran kartıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran NVIDIA, ayrıca yoğun bir taleple de karşı karşıya kalmıştı. Bugün ise Kress’in açıklamalarını göz önünde bulunduracak olursak, RTX 3060 modelinin de stok sorunundan etkilenebileceğini tahmin etmekteyiz.