Anasayfa Haber Samsung Unpacked Etkinliği Duyurusu iPhone ile Paylaşıldı

Samsung Unpacked Etkinliği Duyurusu iPhone ile Paylaşıldı

Samsung Unpacked

Samsung, en büyük rakibi olan Apple’ın akıllı telefonu iPhone ile tanıtım Tweet’i oluşturması sosyal medyada gündem oldu.

Samsung Unpacked ekinliği sona erdi ve Galaxy S21 cihazlar tanıtıldı. Ancak Samsung tarafından yapılan büyük hata bu tanıtımdan sonra gerçekleşti ve bu durum sosyal medyada dalga konusu haline geldi. Samsung Mobil’in Twitter hesabından yapılan reklam kampanyası iPhone cihazdan gönderilmiş.

Bildiğiniz üzere Twitter’da paylaştığınız Tweet’in hangi işletim sistemine sahip akıllı telefondan gönderildiği belli oluyor. Tweet kaynağı etiketleri olarak isimlendirilen bu özellik Twitter’da uzun zamandır var. Samsung ise bu özelliğin mağduru olmuş durumda.

Samsung Unpacked

Yakın zamanda gerçekleştirilen Samsung Unpacked etkinliği nedeniyle özellikle Twitter’da reklam kampanyaları başlatılmıştı. Bu reklamların yayınlanması düzenlenmesi ve belli kullanıcı kitlelerine ulaşmasını sağlamak için Samsung tarafından görevlendirilen pazarlama ekibinden bir kişi büyük bir yanlışlıkla iPhone kullandığını açık etti. Bunun yanında üstelik Twitter’da paylaşılan reklam Tweet’inin de iPhone’dan gönderildiği de görüldü. Tweet kaynağı etiketleri nedeniyle yaşanılan bu skandal sonrasında reklam kampanyaları tamamen durduruldu.

Sosyal medyada yankı uyandıran bu olaydan sonra reklam Twitter’dan çekilse de, kullanıcılar ekran görüntüsü alıp paylaşmaya başlayınca deyim yerindeyse ipin ucu koptu. Özellikle söz konusu Tweet, şirketin merakla beklenen Galaxy S21 de dahil olmak üzere birçok yeni ürünü piyasaya sürdüğü bir canlı yayın etkinliği olan Galaxy Packed 2021’e atıfta bulunduğu için hızlı bir şekilde yayılmasına sebep oldu diyebiliriz. Bu yaşanılanlar kazara da olsa şirketin imajına zararı olduğunu maalesef değiştirmiyor.