Anasayfa Haber Netflix, AirPods Pro ve AirPods Max İçin Uzamsal Ses Desteği Sunacak

Netflix, AirPods Pro ve AirPods Max İçin Uzamsal Ses Desteği Sunacak

Netflix uzamsal ses

Netflix uzamsal ses desteğini AirPods Pro ve AirPods Max için sunmaya hazırlanıyor.

Apple tarafından AirPods Pro ve AirPods Max kulaklık modelleri uzamsal ses (spatial audio) desteği ile birlikte sunulmuştu. Bu özellik, dinamik kafa izleme özelliğiyle yerleşik jiroskoplardan ve ivmeölçerlerden yararlanarak kafanızın en hafif hareketini bile algılıyor, sesleri aygıtınıza göre ayarlıyor. Son haberlere göre ise Netflix, AirPods Pro ve AirPods Max için uzamsal ses desteği sunmaya hazırlanıyor.

Apple, geçtiğimiz yıl iOS 14 ile çevresel ses desteğini piyasaya sürdü ve bu ses modu kullanıcılar tarafından oldukça iyi karşılandı. Özelliğin sadece AirPods Pro ve yakın zamanda duyurulan AirPods Max’te bulunduğunun da bir kez daha altını çizelim.

Netflix dışında başka platformlar da ses teknolojisi için daha önce destek sunmuş durumda. Bunlar ise Apple TV+, Disney+ ve Hulu. Halihazırda Dolby Atmos ses için destek sunan Netflix’in uzamsal ses desteği ile de kullanıcılarını daha memnun edeceği açık.

Netflix’in bu özellik için desteği ne zaman sunacağı henüz belli değil. Ek olarak, uzamsal ses desteğinin Ultra HD planına özel olması ihtimali de akıllara geliyor. Bekleyip göreceğiz…