Anasayfa Haber İlk Mini-ITX NVIDIA Ampere Ekran Kartları Yolda

İlk Mini-ITX NVIDIA Ampere Ekran Kartları Yolda

Mini-ITX NVIDIA Ampere

İlk RTX 3060 12 GB Mini-ITX NVIDIA Ampere ekran kartları Şubat sonunda geliyor.

NVIDIA Ampere neslinin ilk Mini-ITX ekran kartları yakında kullanıcılar ile buluşacak. MSI Aero ITX serisi, Palit StormX & Dual serisi ve Gainward Pegasus serisi şimdiye kadar Şubat sonu için duyurulan ilk RTX 3060 12 GB ekran kartları olarak karşımıza çıkıyor.

Şimdiye kadar Nvidia RTX 30 serisinden bir Mini-ITX ekran kartı göremedik. RTX 3080 ve RTX 3090 modellerinin ciddi TDP’ler ve büyük soğutucularla birlikte gelmesi bunun başlıca nedeni diyebiliriz. Öte yandan RTX 3060 ise güç tüketimi konusunda biraz daha insaflı. GPU, 170W TDP‘yi aşarken sadece ince bir 550W güç kaynağı gerektiriyor.

Üreticiler, güç tüketimi daha düşük olan RTX 3060 GPU’dan daha kompakt kartlar yapmak konusunda oldukça hevesli gözüküyor. Başta adından bahsettiğimiz üç üreticinin tamamı, yaklaşan GPU için tek fanlı RTX 30 serisi kartını duyurdu ve bunların tümü, ikili veya üçlü fan tasarımlarının yanında önemli ölçüde küçülmüş form faktörü sunuyor. Üç model de standart üçlü DisplayPort ve tek HDMI 2.1 sunuyor gibi görünüyor ve tek bir 8 pinli güç konektörü ile birlikte geliyor.

RTX 3060 12 GB’nin henüz resmi bir çıkış tarihi de yok ancak Şubat ayı sonlarından bahsediliyor. Yani bu kartın nasıl şekillendiğini görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.