Anasayfa Video 2 Yıl Sonra Turkcell Superbox: Hayal Kırıklığı

2 Yıl Sonra Turkcell Superbox: Hayal Kırıklığı

Büyük vaatlerle satılan Turkcell Superbox, 2 senenin sonunda hayal kırıklığından öteye gidemedi.

Aralık 2018’de Turkcell’in Superbox 4.5G paketini satın aldık. 24 ay taahhüt ile aylık 279 TL ödediğimiz bu hizmeti özellikle yüksek upload hızı için tercih etmiştik. Özellikle sınırsız paketi tercih ettik ki upload konusunda sorun yaşamayalım. Peki değdi mi? Nasıl bir deneyim elde ettik?

Öncelikle 2 sene boyunca kullandığımız bu pakette elde ettiğimiz en yüksek upload hızı 20 Mbit idi ki bunu da her zaman göremedik. Bütün bunlar yetmezmiş gibi sık sık hız düşmesi sorunu yaşadık ve bu sorunu çözmek için SIM kartı modemden çıkartıp, modemi kapatıp-açmak veya resetlemek gerekiyordu. Bu sorunu yaşadığımız zamanlarda da upload hızı 5 Mbit’in üstüne çıkmıyor, hatta 1 Mbit’in dahi altına düşüyordu.

İndirmede de Turkcell 300 Mbit’e kadar hız vaat ediyordu fakat burada da 100 Mbit üstüne çıkamadık ki genelde de 80 Mbit’i gördük.

Aynı anda 32 kişinin bağlanabileceği cihaza tek kişi bağlanırken bile tam verim elde edemedik.

Taahhüt Bitti, Sorunlar Bitmedi

2 sene boyunca bu çile aynen bu şekilde devam etti ve nihayet taahhüt bitti. Taahhüdün bitmesiyle birlikte Turkcell, Superbox’ın adeta fişini çekti diyebiliriz. Paketin hem indirme hem de yükleme hızı 10 Mbit oldu. Yeni fiyat ise 199,9 TL. Eski aldığımız paketin fiyatı ise zamlanarak ​299,9 TL’ye çıktı  ve hızı da 20 Mbit simetrik yapıldı.

Hem kotasız hem sınırsız bir seçenek de bırakmayan Turkcell, 500 GB kotalı ve 399,9 TL fiyatlı sadece tek bir pakette sınırsız hız sunuyor ki bunu da kısa sürede doldurmanız işten bile değil.

Merak edenler için belirtelim. Paketin gecikme değeri 19ms idi. Bu her ne kadar iyi bir değer olsa da rekabetçi oyunculuk için pek uygun değil zira üstüne bir de sunucu gecikmesi eklenecek. Ayrıca bulunduğunuz bölgeye göre yavaşlama da olabilir.

Bir başka nokta da taşınabilirlik fiyaskosu. Superbox’ı istediğiniz yere kuramıyorsunuz. Genelde iki yer değişimi sonrası Turkcell bağlantınızı iptal edebiliyor ya da konuyla ilgili size uyarı geçiyor.

Sonuç: Hayal Kırıklığı

Sonuç olarak Turkcell Superbox’a 2 sene boyunca para ödedik ve bundan verim alamadık. Paramız heba oldu diyebiliriz. Superbox ancak ve ancak başka hiçbir internet seçeneğiniz yoksa son liman olarak sığınılabilir. Bunun haricinde kaçınmakta, özellikle de tahhütlü almamakta fayda var.