Anasayfa Haber Minecraft Dungeons Başlatıcısı Kullanımdan Kaldırılıyor

Minecraft Dungeons Başlatıcısı Kullanımdan Kaldırılıyor

Minecraft Dungeons Çıkış Tarihi

Minecraft Dungeons ve Minecraft: Java Edition artık aynı yerden erişilebilir olacak.

Minecraft Dungeons ve Minecraft: Java Edition’a artık tek bir başlatıcıyla giriş yapılabilecek. Bununla birlikte Minecraft Dungeons’ın özel başlatıcısı artık kullanılmayacak. Mojang bu doğrultuda Minecraft oyunlarını tek bir yerde toplama hedefine adım adım yaklaşmaya devam ediyor.

Minecraft Dungeons
Minecraft Yeni Başlatıcı (Launcher)

Dungeons, bu değişikliğe kadar kendi başlatıcısına sahip olan Minecraft’ın farklı bir versiyonuydu. 18 Ocak itibariyle Minecraft Dungeons’ı, Microsoft Mağazası’ndan edinilen sürümü hariç, yeni birleşik başlatıcıdan açabiliyorsunuz. Mojang, bu güncellemeyle oyun kayıtlarının etkilenmeyeceğini ve başlatıcıya giriş yapmak için bir Microsoft hesabı veya bir Mojang hesabının kullanılabileceğini söylüyor. Bu şekilde Minecraft’ın iki farklı oyunu bu başlatıcıdan erişilebilecek.

Özellikle iki oyunu da (Dungeons ve Java Edition) oynayan oyuncular için oldukça kolaylık sağlayan bir güncelleme olmuş diyebiliriz. Güncelleme hakkında daha fazla bilgi ve yeni başlatıcının nasıl indirileceği hakkında yardıma ihtiyacınız varsa Mojang’ın Minecraft Yardım Merkezi‘ne ulaşabilirsiniz.