Anasayfa Haber LG, Akıllı Telefon Pazarından Çekilebileceğini Açıkladı

LG, Akıllı Telefon Pazarından Çekilebileceğini Açıkladı

LG akıllı telefon

Piyasaya sürmüş olduğu akıllı telefonlar ile beklentileri bir türlü karşılayamayan LG, akıllı telefon pazarından çekilebileceğini açıkladı.

Uzun yıllardır akıllı telefon pazarında boy gösteren LG, bildiğiniz gibi piyasaya sürmüş olduğu son akıllı telefon modelleri ile bir türlü beklentileri karşılayamadı. Bu doğrultuda ise sürekli olarak her yıl zarar eden LG, akıllı telefon pazarından çekilmeyi düşündüğünü açıkladı.

Son olarak CES 2021 etkinliğinde katlanabilir bir telefon modeli ile karşımıza çıkan LG, yakın zaman içerisinde radikal bir karara imza atarak LG Mobile bölümünü satmayı ya da küçülmeyi düşündüğünü ifade etti.

Konuyla ilgili şirket çalışanlarına bir not gönderen LG CEO’su Kwon Bong-seok, bu kısımda ise şirketin telefon bölümünü satmayı, pazardan çekmeyi ya da küçültmeyi planladıklarını dile getiriyor. Tüm olasılıkları değerlendirdiklerini de söyleyen CEO, yakında radikal bir karara imza atacaklarının da altını çiziyor.

Şimdilik, LG’nin nasıl bir karara imza atacağı bilmiyoruz. Ancak konuyla ilgili ortaya atılan iddialara göre, LG Mobile bölümünün yüzde 60‘ının şirket içerisindeki diğer bölümlere veya LG’ye bağlı olan kuruluşlara transfer edilmesi muhtemel.