Anasayfa Haber Galaxy S10 Serisi için Android 11 Güncellemesi Geri Çekildi

Galaxy S10 Serisi için Android 11 Güncellemesi Geri Çekildi

samsung galaxy s10 serisi android 11 ve one ui 3.0 güncellemesi

Samsung, bazı kullanıcıların sorunlar yaşaması üzerine Galaxy S10 modelleri için yayınladığı Android 11 One UI 3.0 güncellemesini geri çekti.

İsviçre’deki Samsung Galaxy S10 serisi cihazlar, Ocak ayının ilk haftasında güncellemeyi alan ilk cihazlar olmuştu. Güncelleme bu tarihten sonra global piyasada da hızla yayılmaya başlamıştı. Ancak güncelleme artık Galaxy S10 serisi cihazlar için mevcut değil.

Şirket, bu büyük geri adımın arkasındaki nedeni tam olarak açıklamamış olsa da, bilinen nedenin güncellemenin beraberinde getirdiği teknik sıkıntılar olduğu söyleniyor. Rapora göre bazı Galaxy S10 serisi kullanıcıları, güncellemeyi yükledikten sonra kamera bulanıklığından ve cihazın normalden fazla ısınmasından şikayetçi oldu. Ayrıca bunların yanında güncelleme ile ilgili bazı ortaya çıkmamış olan hatalar da mevcut olabilir.

galaxy s10 one ui 3.0

İsviçre’deki Samsung Galaxy S10e ve Galaxy S10 modelleri, G97xFXXU9ETLJ ürün yazılımı sürümünü taşıyan güncellemeyi Ocak ayının başlarında almaya başlamıştı. Güncelleme daha sonra hızlı bir şekilde global pazardaki tüm Galaxy S10 kullanıcıları için kullanılabilir hale getirilmişti. Galaxy S10 serisi için güncelleme, Ocak 2021 Android güvenlik yamasının yanı sıra Android 11 işletim sistemi ve One UI 3.0 arayüz sürümüyle beraber gelmişti.

Son olarak, Samsung’un güncellemeyi tekrardan ne zaman yayınlayacağının belli olmadığını belirtelim.