Anasayfa Haber Honor, Ortaklık Adımıyla Global Varlığını Büyütmeyi Hedefliyor

Honor, Ortaklık Adımıyla Global Varlığını Büyütmeyi Hedefliyor

Honor Ortaklık

Huawei ile yollarını ayıran Honor, ortaklık girişimleriyle akıllı telefon pazarında ilerleyişini sürdürecek.

Çinli akıllı telefon üreticisi Honor, ABD yaptırımlarının küresel akıllı telefon sektöründe hayatta kalmasını tehdit ettiği için geçen yıl Kasım ayında ana şirketi Huawei ile yollarını ayırdı. Görünüşe göre bu hareket şimdi Honor’a oldukça fayda sağlıyor. Yayınlanan bir rapora göre, Honor teknoloji kolunda çalışmalarını sürdüren birçok şirketle ortaklık imzaladı.

Huawei, özellikle yeni nesil akıllı telefonları için çip elde etmekte zorlanıyordu. Bu yaptırımlardan etkilenmemek için bağımsız bir şirket haline getirilen Honor, Qualcomm, MediaTek, AMD, Intel, Micron Technology, Microsoft, Samsung, SK Hynix, ve Sony gibi devlerle ortaklık imzaladı. Honor, bu sayede gerekli teknolojileri tedarik etme konusunda rahat bir nefes almış oldu. Yapılan ortaklık anlaşmaları önümüzdeki senelerde bünyesinde farklı yongaları haliyle farklı teknolojileri barındıran Honor cihazlarla karşılaşabileceğimiz anlamına geliyor.

Honor Ortaklık
Honor V40

Honor, bu haberden birkaç hafta önce bağımsız bir şirket olarak ilk akıllı telefonunu piyasaya sürmüştü. Kullanıcılara yeni sunulan Honor V40, MediaTek Dimensity 1000+ yonga seti tarafından desteklenen orta segment 5G akıllı telefon olarak nitelendiriliyor. Artık şirket Qualcomm ve Samsung ile de anlaşmalar yaptığına göre, gelecekte Snapdragon veya Exynos destekli akıllı telefonları da görme ihtimalimiz olacaktır. Hatta önümüzdeki aylarda Snapdragon 888 destekli bir Honor akılı telefon çıkacağını belirten söylentiler de var.

Honor Huawei’ye ait bir kuruluşken, bütçe ve giriş seviyesindeki ürünlere odaklanmıştı. Ancak şirket artık bağımsız bir akıllı telefon üreticisi konumunda olduğu için amiral gemisi segmentinde akıllı telefonlarla Samsung ve OnePlus gibi üreticilerle rekabet edebilmesi gerekiyor. Şirket yönetimi yapılan bu ortaklıklarla tüketicilerinin beklentilerini karşılayacağına emin. Honor’ın CEO’su George Zhao yaptığı açıklamada, “Son beş ay Honor için son derece zor ama anlamlı bir zaman oldu” dedi. “Sektör ortaklarından ve tüketicilerden beklentilerin ağırlığını hissediyoruz ve en iyi şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.”

Honor Ortaklık

Huawei, geçen yıl yaklaşık 70 milyon Honor markalı akıllı telefon sattığı bildirildi. Analistler, Honor’un bu yıl böyle bir satış seviyesine ulaşmasını beklemiyor. Ancak, şirket görünüşte oldukça iyimser ve 2021’de 100 milyona kadar akıllı telefon sevkiyatını yapabileceğini tahmin ediyor. İlerleyen süreçte işlerin nasıl gideceğini göreceğiz.