Anasayfa Haber Yeni MacBook Air Daha İnce ve Hafif Olabilir

Yeni MacBook Air Daha İnce ve Hafif Olabilir

Yeni MacBook Air

Son paylaşılan raporlara göre yeni MacBook Air modeli daha ince ve hafif bir kasaya ev sahipliği yapabilir.

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg tarafından yayınlanan raporda Apple’ın yeni bir tasarıma sahip MacBook Air modeli üzerinde çalıştığı ifade edilmişti. Tüm bu iddiaların ardından bugün ise yeni MacBook Air modeline ait bazı detaylar ortaya çıktı.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre, yeni nesil MacBook Air modelinin daha ince ve daha hafif bir yapıya sahip olacağını görmekteyiz. Bunun haricinde yeni nesil M1 işlemcisinden de güç alacağı söylenen modelin, ayrıca MagSafe şarj sistemine de ev sahipliği yapacağı paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Yeni MacBook Air

Bunun yanı sıra yeni nesil modelle birlikte yapılacak olan bazı tasarımsal değişikliklere de değinen Mark Gurman, bu kısımda ise Air ve Pro modellerinin tasarımlarının birbirlerinden kolaylıkla ayırt edilebilir bir yapıya sahip olacağına da özelikle dikkat çekiyor.

Aynı zamanda yeni Air modellerinin 2021’in sonuna doğru veya 2022’nin başlarında piyasaya sürülebileceğini de ifade eden Gurman, ayrıca yeni Air modellenin 14 veya 16 inçlik bir ekranla beraber geleceğini de belirtiyor.

Şimdilik yeni nesil Air modeliyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında Apple cephesinden bir açıklama gelmedi. Ancak, Apple’a yakın birçok kaynak bu yılın sonuna doğru yeni Air ve Pro modellerinin piyasaya sürüleceğini ön görüyor.