Anasayfa Haber Huawei, Akıllı Telefon Bölümünü Satacağı İddialarına Cevap Verdi

Huawei, Akıllı Telefon Bölümünü Satacağı İddialarına Cevap Verdi

Huawei akıllı telefon

Huawei akıllı telefon bölümünü satacağı iddialarına yayınlamış olduğu yazılı açıklama ile beraber cevap verdi.

Mayıs 2019‘dan bu yana Amerika’nın ambargo kararlarıyla mücadele eden Huawei, akıllı telefon satışlarında ciddi bir düşüş yaşamıştı. Bu dönemde Google başta olmak üzere birçok ABD’li iş ortağı ile ilişkilerini kesmek zorunda kalan şirket, aynı zamanda yakın zaman içerisinde Honor markasını da satmak zorunda kaldı.

Oldukça zorlu bir sürecin içerisinde olan Huawei’nin aynı zamanda akıllı telefon bölümünü satacağı da iddia edilmişti. Ortaya atılan bu iddia pazara damgasını vururken, bugün ise Huawei cephesinden konuyla ilgili oldukça net bir açıklama geldi.

Son zamanlarda sık sık gündeme getirilen iddiaları net bir dille yalanlayan Huawei, bu kısımda üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta kararlı olduğunu belirtti.

Bu doğrultuda yeni nesil amiral gemisi telefonlarıyla kullanıcıların karşısına çıkmaya devam edeceklerini de söyleyen Çinli şirket, bildiğiniz üzere yakın zaman içerisinde P50 serisi modellerini duyuracak. Bir yandan da HarmonyOS işletim sistemi üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam eden şirket, 2021’in ikinci yarısındaysa Mate 50 serisiyle kullanıcıların karşısına çıkacak.