Anasayfa Haber Huawei, Çin Dışındaki ilk Fabrikasını Fransa’da Açacak

Huawei, Çin Dışındaki ilk Fabrikasını Fransa’da Açacak

huawei fabrika

Huawei, Fransa’da 5G ekipman fabrikası kurmaya hazırlanıyor.

Huawei’de görevli bir direktörün Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Çinli Telekom devi Huawei’nin Çin dışındaki ilk mobil ağ tesisini 2023’te Doğu Fransa’da açacağı öğrenildi. Huawei başkan yardımcısı ve denetim kurulu üyesi Catherine Chen, videolu bir basın toplantısında baz istasyonları üretecek olan fabrika üzerindeki çalışmaların da bu yıl başlaması gerektiğini duyurdu. Chen ayrıca planlanan fabrikanın 2023 yılında açılacağını ve Çin dışında bir üretim tesisi kurma yönündeki resmi kararın Huawei için tarihi bir karar olduğunu da sözlerine ekledi.

Catherine Chen

Şirket geçtiğimiz ay Brumath’daki tesisler için en az 200 milyon Euro’luk yatırım yapacağını açıklamıştı. Böylelikle Huawei’nin Çin dışındaki yatırımlarını artırdığını ve Avrupa pazarında var olmak için iddialı olduğunu da söyleyebiliyoruz. Almanya sınırına yakın bir bölgede bulunan tesis, Avrupa pazarında yılda 1 milyar Euro’luk ciro yapmayı planlıyor. Tesiste ise ağırlıklı olarak 5G ekipmanlarının üretilmesi hedefleniyor.

Çinli şirket, hem ABD’nin mobil ağ ekipmanlarının casusluk riski taşıdığı yönündeki suçlamalara hem de Pekin’in Uygur Müslümanlarına yönelik uyguladığı politika sebebiyle baskı altında kalıyor.

Yeni yatırımlarla beraber Huawei’nin Avrupa pazarındaki konumunun ne derece değişeceğini zaman gösterecek.